A füstölt tufunak jobb íze van mint a natúrnak? Mivel helyettesíthetem még az állati fehérjét?
Ricotta, mozzarella, olajos magok, hüvelyesek(bab, lencse, vöröslencse, csicseriborsó, sárgaborsó), zöldborsó, karfiol, túró, cottage cheese, joghurt, kefir, gombák, magok (len, szezám, kender, mák), tojás.
És ezekkel legyél kreatív. Én pl rendszeresen csinálok zöldségkremet hüvelyessel darálva vagy gombakrémet tortillába, kenyérre. Túró nsgyon sokoldalú van olyan kamu pizza recept aminek a tésztája dak zab meg túró. Pogácsát is lehet abból sütni. Én gyumolcsturmixba is azt darálok.
A kedvemc lasganem egy zelleren, hagymán, répán megfuttatott adag rezselt gomba, leontve besamellel es ez ricottaval retegezve.
És erősen javaslom hogy a füstölt tofuval tegyetek egy próbát. Nekem csak az jön be. Ha sutes elott fuszeres kemenyitobe forgatod, ropogosabb es finomabb lesz.
Szóval nagyrészt vegán étrendet szeretnél. Ehhez elég sok táplálkozástudományi ismeret vsgy egy dietetikus kéne aki elindít.
Fehérjéket tekintve kb minden étkezésben legyen hüvelyes vagy magok.
Illetve vannak még a fehérjeporok, granulátumok és húspótlók de azoknál sokkal egészségesebb ha húst esztek
Én nem vagyok vega, se allergiás, én csak szeretek ázsiai ételeket fõzni.
Tofut kb bármilyen hüvelyesbõl, sõt halból lehet csinálni, nem csak szójababból, bár ez a legelterjedtebb. De ez egy elkészítési mód, nem egy alapanyag. Az íze is sokféle emiatt.
Nem tom, a bioboltos sokszor nekem se ízlik, én az ázsiai élelmiszer boltban veszem.
Az íz amit érzel, lehet nem az adott terméké, ha ez valami vegán termékcsalád, sajnos sanszos, hogy valamit hozzáadtak, hogy "húsíze" legyen. Emiatt nem szeretem ezeket az európai healthfood piacra gyártott tofukat, túl sokat bûvészkednek vele.
Én nem várom azt tõle, hogy bármi másnak tûnjön, ez egy megkocsonyásított bab (vagy más) püré, és egy külön dolog, nem mû hús.
A tofu magában egy viszonylag semleges dolog, az édeskéstõl a csípõsön át a sósig sokféle íze lehet, az lesz amit beleteszel.
Pl lehet belõle:
-rántottát
-miso levest (3 perc, én legalább kéthetente egyszer csinálok)
-grillezni
-sajttorának megsütni
-kirántani
-serpenyõben
-salátára rátenni
-pudingot
Mint mondták már, van:
extra firm tofu (aminek az állaga talán a haloumira hasonlít, vagy morzsolva a túróra)
silken tofu (ami meg olyan mint egy jó sûrû puding)
És a kettõ közt ezernyi variáció. Ezekre figyelj, mert nem mindegy melyiket veszed,
kerdes az is mennyi allati feherjet akarsz helyettesiteni? Mert manapsag rettenetesen tul sokat is eszunk belöle.
Anno nem volt szokas naponta akar 2x is valami husit vagy halat a tanyerra rakni ... mert nem volt ra penz egyszeruen.
Heti 1x-2x böven eleg hus / hal fogyasztas es ahogy irtak, spenot, magok, zöldseg, gyümölcs.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!