Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok anyatejet isznak,...

A vegánok anyatejet isznak, mert abba beleegyezhet az anya, nem úgy mint az állatok?

Figyelt kérdés
Ez egy teljesen komoly kérdés

2024. jan. 23. 07:34
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
80%

"Minden, amiről ezt hiszed, valamilyen módon a vegán szektához köthető."

Értem. Tehát szerinted a "vegán szekta" egy globális összeesküvés keretein belül megváltoztatták az egyetemi tananyagot és rávették az egyetemi oktatókat is, hogy az ő elveiket tanítsák vagy beszervezték maguk közé őket.

Roppant hihető.

"A B12 vitamin csak egy példa volt." Másikat továbbra sem írtál.

"Az általad említett táplálékkiegészítők egyrészt műanyagok, tehát mérgezőek; "

Az nagyüzemi állat tenyésztés során pedig még a B12 táplálékkiegészítőn kívül még több mindent is beadnak az állatnak amit te aztán megeszel.

"másrészt a vegánok többsége csak ész nélkül tömi magába a zöldségeket, és semmi ilyesmivel nem él. "

Vannak ostoba vegánok. Mintha nem lenne a húsevők között is pont ugyan ilyen. Például amikor a 150kg-os naponta jár a gyorskajáldába és tömi magába a több tucatnyi hamburgert. Húúú de nagyon egészséges.

"De mondhatnám a fehérjét is: bár az is megtalálható egyes növényekben,"

Nem csak egyes növényekben.

"a kiegyensúlyozott táplálkozás nem oldható így meg, mert ahhoz, hogy a szükséges fehérjét bevidd, másból (pl. szénhidrátból) túl sokat kell fogyasztanod,"

Be lehet vinni vegán étrend mellett is a szükséges fehérje mennyiséget még akkor is ha sportolsz mellette amikor is több fehérjére van szükséged.

"Akkor, ha túl kevés húst eszel."

Napi hány kiló húst esszel? Manapság az a hús amiben talán megtalálható a normális mennyiségű B12 azt rettentően teli nyomták az általad úgy utált táplálékkiegészítőkkel.

2024. jan. 23. 19:01
 32/51 anonim ***** válasza:
64%

"Értem. Tehát szerinted a "vegán szekta" egy globális összeesküvés keretein belül megváltoztatták az egyetemi tananyagot és rávették az egyetemi oktatókat is, hogy az ő elveiket tanítsák vagy beszervezték maguk közé őket."

Egyetemen biztos nem tanítanak olyat, hogy a vegán étrend egészséges.

"Másikat továbbra sem írtál."

Még ugyanebben a hozzászólásban idézel egy másik példát, a fehérjét. Ekkorát ne hazudj már légyszíves :D

"Az nagyüzemi állat tenyésztés során pedig még a B12 táplálékkiegészítőn kívül még több mindent is beadnak az állatnak amit te aztán megeszel."

Még az így nevelt állatok húsa is egészségesebb, mint a műanyag. Persze nyilván jobb a háztáji.

"Vannak ostoba vegánok. Mintha nem lenne a húsevők között is pont ugyan ilyen. Például amikor a 150kg-os naponta jár a gyorskajáldába és tömi magába a több tucatnyi hamburgert. Húúú de nagyon egészséges."

Olyan húsevőről még nem hallottam, aki semmi növényi eredetűt ne fogyasztana. Mellesleg a húsból készült (nem mekis) hamburger is egészségesebb, mint a műanyagból készült vegán műhamburger.

"Be lehet vinni vegán étrend mellett is a szükséges fehérje mennyiséget még akkor is ha sportolsz mellette amikor is több fehérjére van szükséged."

Legközelebb értelmezd is, amire reagálsz!

"Napi hány kiló húst esszel? Manapság az a hús amiben talán megtalálható a normális mennyiségű B12 azt rettentően teli nyomták az általad úgy utált táplálékkiegészítőkkel."

Majdnem minden étkezéshez eszem húst, de ha napi több kilót meg kellene enni hozzá, akkor majdnem minden ember B12-vitaminhiányos lenne.

Na itt ennyi voltam, már így is többet vitatkoztam szektásokkal, mint kellett volna.

2024. jan. 23. 19:08
 33/51 anonim ***** válasza:
91%

"Egyetemen biztos nem tanítanak olyat, hogy a vegán étrend egészséges."

Olyat valóbban nem, hogy a VEGÁN étrend egészséges mivel ha nem eszel mást mint egész nap paradicsomot akkor az már vegán étrend. Azt azonban tanítják, hogy a megfelelő vegán étrend azonban egészségesebb mint ha húst is ennénk.

" Ekkorát ne hazudj már légyszíves :D"

Nem hazudtam, csak sorba mentem.

"Még az így nevelt állatok húsa is egészségesebb, mint a műanyag."

Mert szerinted az állatok húsába nem kerül semmi abból amit megesznek?

"mint a műanyagból készült vegán műhamburger."

Az összehasonlításban nem foglalnék állást de azzal TELJESEN egyetértek, hogy a bolti vegán hamburgerek nem egészségesek. A két bolti vegán termékek rendszerint nem egészségesek ha valaki egészségesen akar étkezni és azért lesz vegán akkor az elkészíti magának otthon. Amúgy is isteni finom vegán hamburgert lehet készíteni házilag, nem próbáltam de nem hiszem, hogy a bolti felül tudná múlni. Szerintem finomabb mint a nem vegán hamburger.

"Olyan húsevőről még nem hallottam, aki semmi növényi eredetűt ne fogyasztana. "

Attól még, hogy eszik néha némi növényi eredetűt még nem lesz egészséges. Az, hogy vannak ostobán étkező vegánok továbbra sem érv semmire.

"akkor majdnem minden ember B12-vitaminhiányos lenne."

Az emberek nagy része B12 hiányos is.

2024. jan. 23. 19:19
 34/51 anonim ***** válasza:
38%

"Na itt ennyi voltam, már így is többet vitatkoztam szektásokkal, mint kellett volna."

Vissza mész a hús szektába? :D

Az egyetemen ez már úgy is eldőlt így nincs is értelme erről vitázni. Tények vannak amikkel te nem vagy tisztában.

2024. jan. 23. 19:20
 35/51 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy akinek van lehetősége élővizet fogyasztani, pl nekem a tanyámon, annak b12 pótlás sem kell.
2024. jan. 23. 21:49
 36/51 VP44 ***** válasza:
31%

"nos elég érdekes etekintetben, hogy egészséges vagyok, mert 34 éve nem ettem semmi mást csak növényt..."

Keresztapám meg 50 éve láncdohányos és semmi baja. Akkor ezen az elven továbbhaladva, dohányozni egészséges. Ha meg azt mondom a bátyám felesége vegetáriánus volt és rendszeresen elájult, folyamatosan gyenge volt, akkor meg ennyi is elég egy vegánnak, hogy megállapítsa biztos sz.rul táplálkozott, mert olyan ugye nem lehet, hogy egyes szervezetek máshogy reagálnak erre. Amúgy ő egy orvosi leb.szás után visszaállt a szárnyasok fogyasztására, majd mikor terhes lett minden fogyasztására, aztán úgy is maradt, merthát éhezni meg elájulgatni sz.r dolog.

Másik meg milyen arányban is vannak nők a vegánok között? 80-90%? Nem véletlen az amcsi filmekben a sztereotípia, hogy a nők salátázgatnak, a pasik meg kérik a nagy Steak-et. Egy férfi szervezetében 10-szer annyi tesztoszteron van, mint egy női szervezetben, ezt pedig koleszterinből szintetizálja a szervezet, a koleszterint pedig zsírból és hát miben van nagy mennyiségű zsír? Igen a húsokban.

Egy férfi sokkal jobban megszenvedi a húselvonást. Jó erre szokott jönni ugye pár vegán élsportolóról kép példaként -ami elegánsan hagyja a sportolók 99,99%-át figyelmen kívól, akik meg nem vegán módon étkeznek - csak ugye a tesztoszteront mint tudjuk be lehet ám vinni egyéb módon is a szervezetbe...

2024. jan. 24. 00:07
 37/51 anonim ***** válasza:
81%

"Keresztapám meg 50 éve láncdohányos és semmi baja."

Részben jogos az érv. Bár az, hogy semmi baja, vagyis nem látni rajta olyan nyilvánvalóan nem jelenti, hogy tényleg nincs is baja lehet csak nem érzi és még mielőtt felhoznád, igen ez ugyan úgy jogos lehet a vegán válaszolóra is.

"a bátyám felesége vegetáriánus volt és rendszeresen elájult, folyamatosan gyenge volt, akkor meg ennyi is elég egy vegánnak, hogy megállapítsa biztos sz.rul táplálkozott, mert olyan ugye nem lehet, hogy egyes szervezetek máshogy reagálnak erre."

De lehet. Sőt vannak olyan betegségek amikor nem is szabad ilyen étrendet folytatni.

" aztán úgy is maradt, merthát éhezni "

Na várj. Ha éhezett akkor valamit nagyon rosszul csinált. Nem csodálom, hogy elájult ha éhezett. Miért éhezett?

"ami elegánsan hagyja a sportolók 99,99%-át figyelmen kívól, akik meg nem vegán módon étkeznek -"

Nem hagyja figyelmen kívül. Pusztán az, hogy lehet vegán élsportoló az nem zárja ki azt, hogy ne lehetne nem vegán is élsportoló. Vagy hol számít itt az, hogy van nem vegán élsportoló is?

"csak ugye a tesztoszteront mint tudjuk be lehet ám vinni egyéb módon is a szervezetbe..."

Akit én ismerek ő nem szokott mesterségesen tesztoszteront bevinni a szervezetében. Ez pont olyan mint amit feljebb sérelmeztél, hogy a vegánok egyből azzal jönnek, hogy ha valakinek baja van akkor az biztosan rosszul csinálta (ha éhezett akkor valóbban), te meg azt csinálod, hogy ha betudja vinni a szervezetébe a szükséges anyagokat akkor biztosan mesterségesen vitte be.

2024. jan. 24. 09:38
 38/51 VP44 ***** válasza:
31%

"De lehet. Sőt vannak olyan betegségek amikor nem is szabad ilyen étrendet folytatni"

Ezt hirdethetnéd vegán csoportokban is, mert ott az a jellemző, hogy a két témában megnézett YouTube videó és az egy elolvasott Prove-os cikk alapján szemrebbenés nélkül felülírnak egy gasztroenterológiai szakvéleményt és ajánlanak neki egy "etikusabb" diétát.

"Na várj. Ha éhezett akkor valamit nagyon rosszul csinált. Nem csodálom, hogy elájult ha éhezett. Miért éhezett?"

Nem csak mennyiségi éhezés létezik, minőségi is, ezt a kifejezést az UNICEF is előszeretettel használja. A szervezeted csak annyit jelez, hogy éhes vagy és ha a gyomrodba valamit beveszel ő elkezdi benne keresni a fehérjét, zsírokat stb... Viszont növényi étrenden főleg csak rostokat és szénhidrátot talál. Vannak olyan növények amiknek magasabb a fehérjetartalma, de általánosan ugyanakkora tömegben jóval kevesebb.

Így ha ezt a rendkívül egészséges életmódot nem tervezem makro szinten, mint egy élsportoló lazán tudok vele egészségtelenebbül kajálni, mintha a mekiben laknék. Nem véletlenül ajánl minden dietetikai szervezet folyamatos ellenőrzést, jah meg persze a B12, D-vitamin és vaspótlást kapszulákból, ami már inkább az űrhajósok táplálkozására emlékeztet.

"Vagy hol számít itt az, hogy van nem vegán élsportoló is?"

Ott amikor az általános teljesítmény szintet akarják bizonyítani a vegánok, hogy nem rosszabb egy mindenevőnél és beraknak 1-1 sportolót. Csak ugye ez megint egy kiragadott példa, mint a te 34 év egészséged, mert az ugyanabban a sportban lévő másik 100 élsportoló, meg vegyes étrenden éri el ugyanazt, vagy jobb eredményt.

"Akit én ismerek ő nem szokott mesterségesen tesztoszteront bevinni a szervezetében."

Lehet, de ugye ez nem az a téma amiről az emberek nyíltan beszélnek. "Látod a bicepszem? Ez a sok munka, meg a zoknis fiókomban lévő stana, amiért egy házkutatás alkalmával 3 év letöltendőt kapnék".

Még profi testépítőtől se hallottam soha egy nyilatkozatot se, hogy mikor miből hogy mennyit nyom, éppen csak tagadni nem tagadják a tagadhatatlant.

Különösen igaz ez azokra a sportolókra akik szimplán csak versenyzés nélkül sportolnak, így N is kötelesek dopping ellenőrzésen részt venni.

Ettől függetlenül persze nem azt jelenti, hogy egy sportoló feltételen kokszos, de az még kb 100% hogy a kokszolásáról leginkább csak a dealer-e meg max 1-2 ember tud.

2024. jan. 24. 16:11
 39/51 anonim ***** válasza:
100%
Nem velem vitázol, de annyit segítek, hogy ha valakinek gondja akad a növényi étrenddel, akkor az nem makró szinten történik. Nézz egy átlagos minta étrendet, számold meg a makróit. Nem fogsz találni hiányt sem fehérjéből, sem zsírból.
2024. jan. 24. 16:35
 40/51 anonim ***** válasza:
70%

"Ezt hirdethetnéd vegán csoportokban is,"

Első válaszomból egy részlet (ami szépen le is lett pontozva)

"- A növényi étrend nem tartható mindenkinek, például bizonyos betegségek esetén."

"Nem csak mennyiségi éhezés létezik, minőségi is,"

Igazad van.

"mint a te 34 év egészséged, "

Az nem én voltam.

"Lehet, de ugye ez nem az a téma amiről az emberek nyíltan beszélnek."

Értem mit akarsz mondani, de ennél azért közelebbi viszonyban vagyunk, úgy gondolom. Persze még az is lehet tévedek, bár nem lenne oka hazudni.

Egyébként versenyezni is szokott.

Úgy tudom a testépítőknél van külön kategória versenyen arra amikor természetesen növesztették az izmaikat és arra amikor nem. Legalábbis valami ilyesmit mesélt egyszer egy (másik) ismerősöm (hú de hitelesen hangozhat :D ) aki tervezi vagy tervezte, hogy testépítő legyen. Na ő mesélt arról, hogy miket akarna szedni.

2024. jan. 24. 16:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!