Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok anyatejet isznak,...

A vegánok anyatejet isznak, mert abba beleegyezhet az anya, nem úgy mint az állatok?

Figyelt kérdés
Ez egy teljesen komoly kérdés

2024. jan. 23. 07:34
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
31%

Rosszul vagyok már a mai érzékenyített kamu ál világtól.

Az ember foga és szervezetének szüksége van a növényi és az állati táplálékra is. Ez csak egy divat ami most megy. Amikor éhezések lesznek gondolom majd akkor is ráfogtok érni ilyenen aggódni, hogy a sznob kis étrendeteket kitudjátpk elégíteni. Aki meg továbbra is bocinak képzeli magát húzzon ki a rétre és legeljen füvet!

2024. jan. 23. 11:43
 12/51 anonim ***** válasza:
36%

12

Gondolom van valamilyen ide kapcsolódó egyetemi végzetséged.

Nekem nincs de én beszéltem olyanokkal akiknek van, akik ezt tanulták.

- Növényi étrenddel is be lehet vinni a szükséges tápanyagokat ( B vitamint kell szedni mellette de az sok esetben a húsba is mesterséges úton kerül bele és nem az állatok termelik)

- Növényi étrenddel sok daganatos, érrendszeri betegség kialakulásának az esélyét csökkenteni lehet például.

- A növényi étrend nem tartható mindenkinek, például bizonyos betegségek esetén.

2024. jan. 23. 12:46
 13/51 anonim ***** válasza:
81%

Éhínség idején általában mindenki növényt eszik, mert egyszerűbb azt megenni, mint odaadni az állatnak, hogy aztán azt együk meg.

2024. jan. 23. 12:52
 14/51 anonim válasza:
37%
Ne aggódj, éhínség esetén a vegák fogják elsőként megenni a gyermekként tartott kutyát.
2024. jan. 23. 13:25
 15/51 anonim ***** válasza:
34%

Gondolom a növényekbe nem kerülnek különböző méreg anyagok amik több mesterséges vegyianyagot tartalmaznak, csak a húsokba. Persze meg lehet élni növényeken és gumókon, az kb pont arra elég, hogy épp ne halj éhen és késleltesd valamilyen szinten a teljes legyengülést és a halált.

Nem kell ahhoz tudósnak lenni, hogy megmondjam csupán a józaneszetek kéne használni. Nagyapám mindig azt mondta, hogy vagy megeszed az ételt vagy húzzak az asztaltól. Nem kell mindent megenni, de elvárták, hogy mindenből egyek és szerencsére olyan szüleim voltak akik mindent ettek és nem úgy nőttem fel, hogy az állat evése barbárság. Néhány hópihe lelkű ember elkezdte ezt terjeszteni aminek már kultúrája lett és hatalmas pénzeket pumpálnak bele hiszen ezzel is lehet hülyíteni az embert. Nem véletlenül írtam azt, hogy ez egy trend és egy nélkülözésekkel teli világban, vagy szegényebb családban pont nem az lesz a legfontosabb, hogy éppenséggel milyen vega terméket fogyasszon a gyerek.

Hogyha az én gyerekem vega akar lenni az az ő döntése lesz, hogy beáll a többi barom mellé. De akkor ne várja el, hogy ételt rakjak elé. Vagy megeszi azt amiket csinálok neki és követ egy kiegyensúlyozott táplálkozási rendet vagy nincs miről beszélni és ha lesz önálló kereste akkor azt eszik amit akar.

2024. jan. 23. 14:16
 16/51 anonim ***** válasza:
28%
Kicsivel több józan ész nem ártana neked.
2024. jan. 23. 15:23
 17/51 VP44 ***** válasza:
60%

14

"Éhínség idején általában mindenki növényt eszik, mert egyszerűbb azt megenni, mint odaadni az állatnak, hogy aztán azt együk meg."

Ez az érv mindig elhangzik, csak valahogy mindig kimarad a képletből egy dolog, hogy milyen a föld. A szántóföldhöz képest pl aranykoronában 60%-al kevesebbet ér a legelőnek minősített területek amikbe mo jó része tartozik. Ez azt jelenti, hogy azon a földön amin a fűfélék teljesen jól érzik magukat (és mellékesen minden beavatkozás nélkül reprodukálja és fenntartja magát) mondjuk kukorica, vagy almafa nem biztos, hogy meg fog élni.

A fűben lévő cellulózzal mi emberek semmit nem tudunk kezdeni, a legelő állatok viszont tudják hasznosítani (ebből állítanak elő amúgy B12-őt ami számunkra szinte nélkülözhetetlen), mi pedig a legelő állatok húsát/tejét.

2024. jan. 23. 15:47
 18/51 anonim ***** válasza:
22%
Nyugodtan játszhattok boci boci tarkát kint a legelőn, csak akkor ne lepődjetek meg ha vendégségbe vagy éttermekbe nem titeket fognak elsősorban hívni.
2024. jan. 23. 16:31
 19/51 anonim ***** válasza:
75%

"Persze meg lehet élni növényeken és gumókon, az kb pont arra elég, hogy épp ne halj éhen és késleltesd valamilyen szinten a teljes legyengülést és a halált."

Nem.

"Nem kell ahhoz tudósnak lenni, hogy megmondjam csupán a józaneszetek kéne használni."

Neked egy kicsivel több ismeret nem ártott volna. De lehet a józan észnek voltál híján, nem tudom.

2024. jan. 23. 17:08
 20/51 anonim ***** válasza:
75%

vegánok minden további nélkül fogyaszthatnak anyatejet, hiszen az nem állati eredetű...

Azért nem fogyasztunk anyatejet, mert nem a Mad Max világában élő elmebeteg állatok vagyunk, hanem közönséges emberek.

2024. jan. 23. 17:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!