Szerintetek az anya beleegyezése és aláírása nélkül ki vihetem a gyermekemet külföldre?
26 éves férfi vagyok . Van egy 3 éves kisfiam akit egyedül nevelek mert a gyermekem anya nem sokkal miután a kisfiam meg született a szülés utáni depresszióra hivatkozva nèvlegesen le mondott a gyerek felügyeleti jogàról és úgy tudom el költözött egy másik városba . 5 hónapos kora óta nem látta az anyát.Nem érdeklödik a gyerek után engem sem keres vele kapcsolatban. Tartás díjat nyilván nem kertem tőle mert nincs rá szükségem.
Jellenleg nappal dolgozom amíg ő óvodába van pincér kent. 1 hónapja a főnököm tol kaptam egy hatalmas ajánlatot amit nem igazán akarok vissza utasítani. Van kint Los Angelesben is egy ugyan ilyen stílusú étterme mint a magyarországi oda keres már régóta pincéreket és én úgy döntöttem el válásom .
Kb egy évem van rá hogy el döntsem hogy 100%-e addig tudok papírokat intézni . Természetesen a főnököm el intézné nekem és a kisfiamnak is a zöld kártyát.
Mivel a volt páromat nem érdekli a gyereke és nem igazán tudom el érni így nem tudom az engedélyét kérni rá .
Tudom hogy elvileg az anyja bele egyezését is kell kérnem ha külföldre akarom vinni de mivel nem törődik vél túlságosan bele egyezne.
Simán el tudnád vinni, ha autóval mentek.
Repülőre viszont nem biztos, hogy felengedik.
Vízum igénylése is akadályba ütközhet.
Szerintem a vízum igénylésnél tudsz érdeklődni, mire van szükség.
Hivatalos úton (azt hiszem, okmány irodán keresztül, de nem vagyok biztos) ki tudod kérni az elérhetőségét. Esetleg ügyvéd segíthet.
Az anya beleegyezése is kell, hogy el tudjatok költözni. Minél előbb kezdd el intézni!
Én is ettől tartok hogy az hogy nem fog a gyerek vízumot kapni .
Igazából a száma meg van. Csak hiába hívom nem veszi fel. Már próbáltam az anyukáján keresztül is el érni ő se tudja hol van . Szóval így nem igen tudok lakcímet se szerezni ahova ki mennék az ügyvéddel és alár tudnék vele íratni papírokat .
És úgy tudom minden hivatala is papírokhoz kell az anya aláírása így útlevelet se tudok neki csináltatni . Nincs róla papír hogy ténylegesen le mondot róla csak fogta magát és elköltözött aztán itt hagyott.
"Nem fognak kizárólagos felügyeletet adni, mert az anya nem bántalmazta a gyereket, "
Bántalmazás miatt nem fog kizárólagos felügyeletet kapni. Kapcsolattartás majd 3 évi hiánya miatt igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!