Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok anyatejet isznak,...

A vegánok anyatejet isznak, mert abba beleegyezhet az anya, nem úgy mint az állatok?

Figyelt kérdés
Ez egy teljesen komoly kérdés

2024. jan. 23. 07:34
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
83%

nagyanyám élt a II világháborúban, már tini volt, csak akkor még nem hívta itthon így senki...

volt olyan 2év, mikor elmondása szerint 90%ban nem evett mást csak szarráfőzött takarmány kukoricát.

Igen mindenevők vagyunk, de a közhiedelemmel ellentétben ez nem azt jelenti, hogy mindent kell ennünk, ez azt jelenti, hogy megvan a választási lehetőségünk, hogy mit együnk.

Soha nem értem meg, mi a frászért fáj az egyes embereknek, ha valaki nem eszik húst, vagy tejterméket, tojást...

Ha éhíség lesz... de francnak kell ezzel példálózni? és ha nem lesz?

ezt se értem, francnak kell ezen rugózni, hogy milesz ha... éljetek már a való világban basszus.

2024. jan. 23. 17:28
 22/51 anonim ***** válasza:
23%

"vegánok minden további nélkül fogyaszthatnak anyatejet, hiszen az nem állati eredetű..."

[link]

"Rendszertani szempontból az emberi nem az állatok országába, a főemlősök rendjébe, ..."

2024. jan. 23. 17:29
 23/51 anonim ***** válasza:
49%
A csecsemők még nem tudják, mi az a divat, így nem vegánok. Maximum akkor, ha az anyjuk születésétől fogva így neveli őket, de egyrészt az ilyenektől el kell venni a gyereket, másrészt a vegánok általában ideológiai okokból nem is vállalnak gyereket.
2024. jan. 23. 17:38
 24/51 anonim ***** válasza:
25%
#21 Ahhoz, hogy életben maradjunk, nem kell mindent ennünk. Ahhoz, hogy ne csak éljünk, de egészségesek is legyünk, igen.
2024. jan. 23. 17:40
 25/51 anonim ***** válasza:
74%

24

Tehát te esszel rendszeresen mindent? Mindenféle zöldséget, húst, gyümölcsöt, ...?

Minden egyes nap esszel mindenből, hogy egészséges legyél?

Nem kell állati eredetű termékeket fogyasztani ahhoz, hogy egészséges legyen az ember és ez nem csak vegetálás vagy éppen életben maradás.

Konkrétan élsportolók között is vannak vegánok. Pedig ők aztán igénybe veszik a szervezetüket és azt nem lehet rájuk mondani, hogy csak élnek, hanem teljesíteniük is kell.

Mintha neked fájna egyébként, hogy van aki nem úgy étkezik mint te. Egyél húst ha akarsz és örülj neki, több marad neked a boltban. De ehhez miért kell ilyen valótlanságokat össze hordani.

2024. jan. 23. 17:51
 26/51 anonim ***** válasza:
71%

nos elég érdekes etekintetben, hogy egészséges vagyok, mert 34 éve nem ettem semmi mást csak növényt...

igazából rengeteg tanulmány bebizonyította már, hogy nincs igaza az olyanoknak mint te, csak olyan mérhetettlenül ostoba vagy, hogy még így is csak a hülyeségedet tudod mantrázni.

2024. jan. 23. 17:59
 27/51 anonim ***** válasza:
21%

#25 Igen, minden nap eszek zöldséget vagy gyümölcsöt, húst és tejterméket is.

Tudod, mi az a B12 vitamin? Az egyetlen olyan vitamin, ami csak állati eredetű élelmiszerekben található meg. A hiánya maradandó idegrendszeri károsodást okozhat, ami megnyilvánulhat pl. mozgáskorlátozottságban, részleges vagy teljes látás- vagy hallásvesztésben.

Engem nem zavar, ha te a veganizmussal tönkreteszed a szervezetedet. Az viszont tény, hogy ez egészségtelen, és a vegán propaganda terjesztése már zavar.

2024. jan. 23. 17:59
 28/51 anonim ***** válasza:
67%

27

Igen. Tudom mi az a B12 ahogyan azt is tudom, hogy nem az állatok szervezetében keletkezik. Sőt még az is könnyen lehet, hogy abba a drága húsba is csak úgy került bele, hogy az állatnak beadták.

Ezenfelül mint korábban írtam is a B12-t más módon például táplálkozás kiegészítővel pótolni kell. De akkor gondolom mivel mást nem is hoztál fel be látod, hogy ezen kívül nincsen más ami gondot okozna.

Egyébként megjegyezném, hogy az, hogy eszel húst nem jelenti, hogy nem lehetsz B12 hiányos.

2024. jan. 23. 18:07
 29/51 anonim ***** válasza:
43%

"zöldséget vagy gyümölcsöt, húst és tejterméket is."

Ez a minden?

2024. jan. 23. 18:12
 30/51 anonim ***** válasza:
29%

#27 Egyetlen komolyan vehető tanulmány sincs, ami bizonyítaná, hogy a veganizmus egészséges. Minden, amiről ezt hiszed, valamilyen módon a vegán szektához köthető.

#28 A B12 vitamin csak egy példa volt. Az általad említett táplálékkiegészítők egyrészt műanyagok, tehát mérgezőek; másrészt a vegánok többsége csak ész nélkül tömi magába a zöldségeket, és semmi ilyesmivel nem él. De mondhatnám a fehérjét is: bár az is megtalálható egyes növényekben, a kiegyensúlyozott táplálkozás nem oldható így meg, mert ahhoz, hogy a szükséges fehérjét bevidd, másból (pl. szénhidrátból) túl sokat kell fogyasztanod, vagy a már említett műanyagot kell enned.

Igen, lehetsz B12-vitaminhiányos akkor is, ha eszel húst. Akkor, ha túl kevés húst eszel.

2024. jan. 23. 18:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!