Szilveszterre mit lehet adni enni egy vegánnak?
Tesómat és a barátnőjét meghívtam szilveszterre. Szívem szerint visszamondanám, de már nincs pofám.
Karácsonyra anyuékhoz jött. Úgy tudtuk hogy vegetáriánus ezért anyu csinált neki rántott sajtot. Na azt nem ette, mert ő vegán. Még a krumplipüréből sem evett, mert tej meg vaj volt benne. Konkrétan savanyított céklát evett a karácsonyi vacsorán. Rettentő kellemetlen volt.
És most meg jön szilveszterre, ahol korhely leves, virsli, francia saláta, töltött dagadó stb. Jó, van céklám, de nem szeretnék megint ilyen kínos estét.
40-es, de igen, létezik fehérjeérzékenység, pontosan.
Ennyi erővel egy tejfehérjeérzékeny is hisztizik, akinek VEGÁN kell táplálkozzon nagyon sok mindent tekintve. ;)
Tudom, a tesóm az, és bármit, ami tejport tartalmazhat abból a vegén verziót KELL válassza.
Persze a sok idióta rokon szerint ő "divatol".
Ja, meg én is, amiért nem eszem glutént :D
Mindegy, bunkókhoz nem járunk.
Nyilván egészen más helyzet az, mikor valakinek nincs választása, mert laktózérzékeny vagy egyéb egészségügyi okból nem fogyaszthat valamit.
A vegán viszont ehetne állati eredetű cuccokat, csak ő úgy döntött, hogy nem eszik, mert jaj, szegény állatok. Ez már igenis hiszti kategória.
"40-es, de igen, létezik fehérjeérzékenység, pontosan."
Idéznéd, hol állítottam ilyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!