Szilveszterre mit lehet adni enni egy vegánnak?
Tesómat és a barátnőjét meghívtam szilveszterre. Szívem szerint visszamondanám, de már nincs pofám.
Karácsonyra anyuékhoz jött. Úgy tudtuk hogy vegetáriánus ezért anyu csinált neki rántott sajtot. Na azt nem ette, mert ő vegán. Még a krumplipüréből sem evett, mert tej meg vaj volt benne. Konkrétan savanyított céklát evett a karácsonyi vacsorán. Rettentő kellemetlen volt.
És most meg jön szilveszterre, ahol korhely leves, virsli, francia saláta, töltött dagadó stb. Jó, van céklám, de nem szeretnék megint ilyen kínos estét.
1500 Ft 4 db virsli? :O :O
Mi a fenéből készül ez? 8000 Ft/kg.
Hát megpróbálom ezt. Bár elég szegényes lesz, ha 4 db virslit rágcsál egész este. Gondolom külön kell főzni is a többitől. Vagy mehet egyben?
3
"Összetevők
Víz, 10% borsófehérjepor, Növényi olaj (napraforgó, repce), Sűrítőanyag: karragén, Étkezési só, Burgonyakeményítő, Cukor, Dextróz, Fűszerek, Fűszerkivonat, Citrus rost, Metilcellulóz, Színező anyagok (retekkivonat, céklapor, paprikakivonat), Savanyúságot szabályozó anyagok: nátriumacetát, nátriumlaktát, Aroma, Füst"
Nem tudom, mennyi munkát vagy hajlandó ráfordítani, de van több egyszerüen elkészíthetö és vegán recept.
A "vegán" virslit nem javaslom, a legtöbb vegán nem eszik ilyen ipari szemetet.
Ami egyszerü, a tepsis zöldségek - ezzez különbözö, sokféle zöldséget összevágsz szeletekre, füszerezed (só, bors is elég), egy-két evökanál olajjal összekevered és sütöben megsütöd. Elöször letakarva közepes höfokon fél órát-órát párolod, utána meg forrón átpirítod.
Szeletekre vágott padlizsánt, cukkinit, gombát megsózol, füszerezheted még pluszban, lisztben megforgatod öket és serpenyöben forró olajban megsütöd.
Ezeket egyszerü elkészíteni és vegánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!