Hogy szeressem meg a húst ?





Fehérje pótlására személy szerint én nem ajánlom a hüvelyeseket, de a chia mag és a kendermag tényleg jó.
Bár én nagy tofukedvelő vagyok, mégsem eszem sokat, mert a hüvelyeseknek azért vannak hátrányai is.





Több dologra is figyelj oda, ne csak a fehérjére.
Számolj vele, hogyha nem eszel húst, akkor tablettákkal kell bevinni bizonyos dolgokat, pl omega3, vagy b12
A tojások és a hüvelyesek remek vasforrások, de az állati termékekből bevitt vas sokkal jobban hasznosul.
A cinkre is igaz, állati eredetű ételekből bevitt cink is jobban hasznosul, mint a növényekből.





Az fehérje minőséget és aminosav profilt sem érdemes elfelejteni. Az állati eredetű fehérjéket sokkal hatékonyabban hasznosítja a szervezet és nem igényel komolyabb tervezést, hogy meglegyen a megfelelő mennyiséf az esszenciális aminosavakból is. És a különbség nem elhanyagolható, 2:1-3:1 arányú.
A legjobb fehérjeforrás egyébként a tojás és úgy általában a tejtermékek.
Ami a hús megszeretését illeti, rá kell jönni, hogy a probléma az állag vagy az íz, mert mindkettőn lehet dolgozni. Olyan elkészítési módokkal kell kezdeni, amik a legkevésbé hordozzák a nem kedvelt tulajdonságot és onnan nyitni a többi felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!