Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ebben az esetben fogyaszthatna...

Ebben az esetben fogyaszthatnak a vegánok tojást?

Figyelt kérdés

Felmerült bennem az a kérdés, hogy a vegánok miért is nem ehetnek tojást. Erre választ kaptam.

De, ha a saját kertekben emberi körülmények között tartok 2-3 tyúkot akiket nem a húsuk miatt tartok az oké?

2023. szept. 9. 15:56
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
3%
Vegetáriánus az, aki húst nem eszik. Ha valaki semmilyen állati eredetű ételt nem fogyaszt, az a vegán étrend. Persze a vegánok többsége számára a vegánság nem merül ki a táplálkozásban, de ettől még vannak bőven, akiknek igen.
2023. szept. 12. 15:08
 22/28 anonim ***** válasza:
21: fogadd már el, hogy rosszul tudod. Aki nem eszik húst, tejterméket és tojást, az növényi étrenden van. Aki nem vesz semmi állati eredetű terméket mint pl. bőr öv, nem ül fel szórakozásból állatok hátára, nem vesz állatokon tesztelt dolgokat, és ezek mellett növényi étrenden van, az a vegán.
2023. szept. 12. 15:10
 23/28 anonim ***** válasza:

Nem én tudom rosszul. Nem véletlen szedik külön több szótárban is a kétféle jelentést:

[link]

Nem tudom miért zavar ez téged ennyire, de sok vegán vegánsága csak a táplálkozásra terjed ki.

2023. szept. 12. 15:25
 24/28 anonim ***** válasza:
A vegetáriánus szónak többféle értelmezése is van. A szó jelentése gyakorlatilag növényevő, csak valaki ráhúzta, hogy húst nem evő... Eredeti értelmében aki csak húst nem eszik, az a lacto/ovo vegetáriánus (tejtermék/tojás).
2023. szept. 12. 15:45
 25/28 anonim ***** válasza:
46%

23: "Nem tudom miért zavar ez téged ennyire, de sok vegán vegánsága csak a táplálkozásra terjed ki."

Tehát nem vegán.

2023. szept. 12. 16:01
 26/28 A kérdező kommentje:

Nem vártam egy ilyen egyszerű kérdéstől ekkora vitát, szóval próbálok rövid lenni.

1. Nem vagyok vegán, és vega se. A jövőben nem tervezek az lenni.

2. Engem már rég óta érdekelnek a különféle ideológiák és eszmék. A vegánság pedig az évek során kinőtte magát már olyan mértékben, hogy annak lehessen nevezni.Különösen a vegánság érdekel engem a legjobban, mert egyszerű külsős emberként csak a szélsőséges eseteket látom.

3. A médián belül nem hiába van annyi kritika a vegánok felé. Hisz egy nagyon radikális mozgalomról van szó. Ergo...nagyon megosztó. Az emberek többsége pedig már

polgárpukkasztásnak éli meg az egészet.

4. Ezt a szituációt azért hoztam fel, hogy megtudjam, hogy a vegánok miképp gondolják ezt. Mikor nincs kihasználva egy állat? Mert az oké, hogy 300 tyúk a húsáért tartva egy 3m²-es tyúkolban az kivan használva. De egy tyúk 3 hektáros földön házállatként tartva az is ki lenne? Hisz, most nem azért, de kitolja a tojást, aztán tovább megy. Felőle akár fel is robbanthatják. Nem tesz érte semmit.

Szóval most oldaltól függetlenül annyit tudok mondani, hogy a vegánság okkal kap rengeteg kritikát. Talán az egyik legradikálisabb mozgalom közé tartozik. Ami nem jelenti azt, hogy káros (mielőtt bárki lehurrogna). Mellesleg mindig volt, és mindig is lesz olyan ideológia amit rengetegen támadnak. Mivel változik a világ, és a változást mindenki máshogy éli meg. De, ha nem lenne változás, és mindenki a te kedved szerint gondolkodna nagyon unalmas lenne a világ, de akkor is, ha nem lennének viták.Szóval, lehetsz vegán aki boldog vegánként. Vagy lehetsz nem vegán aki boldogan eszi a körmös pacalt. Lehetsz véres szájú kommentelő, aki a nap végén boldog, mert kiokitott egy vegánt. Vagy ugyanez fordítva...stb.

És nem is tudom mivel zárjam ezt a mondológot. Mert valami frappánsat akartam írni azzal kezdve, hogy: ,,Az a lényeg, hogy...!"

De itt nincs semmi lényeg, mert nem buzdítok senkit a vegánságra, vagy arra, hogy legyen elfogadó. Mert egy természetes folyamat mikor két tömb véres szájú vitákat folytat le amíg ki nem fogynak az érvekből, és elküldik a másikat a búsba.

De az a lényeg, hogy lóf@szt se tudok a vegánságról.

2023. szept. 22. 14:06
 27/28 anonim ***** válasza:
Szerintem rég megkaptad a válaszokat. Szívesen!
2023. szept. 22. 16:25
 28/28 anonim ***** válasza:
Ehetsz tojást, de akkor nem vagy vegán, mivel ők semmilyen állati eredetűt nem esznek. Tök mindegy hogy ki tartotta azt a tyúkot.
2023. okt. 15. 21:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!