Mikor fejezik be a magyar emberek a proli viselkedést a vegán és vega étrenddel kapcsolatban?
Ilyenekre gondolok:
- legelés kifejezés használata
- témába vágó, szakmunkás "viccek" vagy "poénok" elsütése, amin 50 éves kor alatt senki nem nevet
- előhozakodás az ősember táplálkozásával meg a fogazatunkkal
- növényi étrend és szexuális orientáció összekapcsolása
Én direkt azért lettem vegetáriánus, hogy az efféle sötétség ellen lázadjak. Ma már szívesen visszatérnék a mindenevő étrendre, de nem azért, mert bármilyen hiánybetegségem (lol), alultápláltságom lenne, vagy ne lenne finom az étel, hanem mert az új konyha feltérkepezése révén a gasztronómia ismereteim olyan mértékben kitágultak, hogy sokkal gazdagabb étrendet tudnék fenntartani. Korábban az élelmiszeripar moslékain (pl. parizer, virsli, hurka) kívül nagyjából csak rántott húst ettem.
Ez a primitív viselkedés viszont visszatart, nem akarok ahhoz a csoporthoz tartozni, ahol ilyenek is tagok. Valahányszor fontolóra veszem a hús visszavezetését, mindig szembe jön egy cikk a témában, ahol aztán randalíroznak a kommentszekcióban. Mi kellene ahhoz, hogy átlag Józsi a debreceni paneljében értelmes, intelligens felnőtt módjára viselkedjen a témát illetően?
10-es: Én NÉMETORSZÁGRÓL írtam, nem Amerikáról.
Másrészt hülye emberek mindenhol akadnak, forumokon általában ezek a nagyhangúak, a valós életben nem feltétlen.
Bocsi, de szerintem te is elég lenéző hozzáállást tanúsítasz a mindenevőkkel szemben.
„Ez a primitív viselkedés viszont visszatart, nem akarok ahhoz a csoporthoz tartozni, ahol ilyenek is tagok.”
Én azt eszek, amit szeretek, és jónak látok. Gyerekes, ha neked mások befolyásolják a táplálkozási szokásaidat. Nem érzem, hogy kasztokba lennénk rendezve táplálkozás alapján, és pont úgy nem érdekel az sem, ha a vegák „akcióznak”, mint ahogy az se, amikor a húsevők.
"...élelmiszeripar moslékain (pl. parizer, virsli, hurka)...."
Hát, ha ezek élelmiszeripari hulladékok, akkor a bolti vegán élelmiszerek, azok mik? :)
A gyenge minőségű hústermékekben 30-60 % a "hulladék", a vegán hús nélküli "hústermékek" és a tej nélküli "tejtermékek" 100%. Ellenben a minőségi hústermékekben nulla.
Pl a rossz minőségű parizer tele van tömve szójával, amiért szidod, hogy élelmiszeripari hulladék, de a tofut, ami 100% szója, meg istenit a sok vega.
Nekem biztosan nem írtál, tekintve hogy a 17-es volt itt az első kommentem.
És igen, elég durva tévképzet hogy aki húst is eszik, az "szétkínoz mindent", vagy hogy hamisan úgy állítanád be a klímaváltozást, mintha az en bloc a normálisan táplálkozó emberek hibája lenne.
Értem én hogy szíved ügye ez a téma, de amíg ilyen alja módon nyilvánulsz meg, csak a saját ideológiádat járatod le vele. Így tulajdonképpen pont az ellenkezőjét éred el, mint amit szeretnél.
De én meg NEM németországról írtam, hanem általában más országokról. Ez miért lesz haszontalan, felháborító csak azért, mert egy kevés hely kivételt képez? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!