Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Kinek milyen tapasztalata van...

Kinek milyen tapasztalata van magyar àllampapírokkal kapcsolatban???

Figyelt kérdés

Lehetőleg olyanok válaszát várom akiknek már volt vagy van ilyen jellegű befektetésük.

9 millió ft-om van bent állampapírokban amikre nagyon jó kamatot kapok. 2 éve bent van a pénzem ,de annyi rosszat hallottam ,hogy el fogja venni a kormány stb...,hogy azon gondolkozom ,hogy kiveszem. Ok de ha ki is veszem akkor sem érzem biztonságban magam itthon ennyi pénzzel egyedül. Ha baknszámlára teszem akkor meg megadadóztatják. Legszívesebben bent hagynám de ugye volt már az a magánnyugdíj pénztáros eset ami miatt nagyon elvagyok bizonytalanodva.

2023. aug. 29. 14:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Olvasd el a telex cikker. mi eg ellenzeki lap aztan megsem riogat sem allamcsoddel sem allampapir elvetellel.
2023. aug. 29. 14:52
 2/11 anonim ***** válasza:
90%

"Kinek milyen tapasztalata van magyar àllampapírokkal kapcsolatban???"

Tapasztalatom az, hogy mindig megkaptam a beígért kamatot, bármikor vissza tudtam váltani, amikor akartam.

Ez nem garantálja, hogy a jövőben is így lesz.

De nekem 10 év után ez a tapasztalatom.

Ami még nem történt meg, arról másnak se lesz tapasztalata.

LTP tv módosítással van tapasztalatom. A meglévő LTP-im végigmehettek, a kötéskor ígért állami támogatást végig megkaptam. A tv módosítás azt jelentette, hogy újat nem nyithattam állami támogatással. De apénzemet nem vették el, se az állami támogatást. Nem változtattak futamidő alatt a feltételein.

2023. aug. 29. 14:53
 3/11 anonim ***** válasza:
87%
Igazából pár teljesen inkompetens névtelen fórumos károgón kívül senki nem gondolja komolyan hogy elvennék az állampapír betéteket. Persze Magyarország felé a befektetői bizalom általánosságban elég alacsony, de hány nyugati vállalkozást látsz, aki mentené ki innen a vagyonát?
2023. aug. 29. 14:55
 4/11 anonim ***** válasza:
39%

Nekem az a tapasztalatom, hogy nem vette elna kormany az allampapiromat.

Remelem tudtam segiteni.

2023. aug. 29. 14:58
 5/11 anonim ***** válasza:
39%

Nesze.

Olvasd el. Ismetlem, ezt egy ellenzeki oldal irta.

[link]

2023. aug. 29. 15:01
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Igazából tavaly én is megkaptam és idén is az egyik 3 havonta jóváírják a folyószámlámra ,a másik kamatjait évente tudtam kivenni. Köszönöm szépen a segítséget minddenkinek. Elfogom olvasni a cikket is
2023. aug. 29. 15:09
 7/11 anonim ***** válasza:
89%

Nekem 30 millió körüli pénz van bent prémium papírban. Most nagyon jól kamatozik.

Államcsőd nem lesz. Keress vissza pár évvel ezelőtti kérdéseket, akkor mindenki bátran ajánlotta az állampíprt, és se a kormány, se a szabályozás nem változott azóta. Csak nem volt ennyire szem előtt, mert kamatprémiummal is csak pár százalékot fizetett. Mosz azért beszélnek róla ennyit, mert az infláció megugrott, és ez adja a kamat alapját. Két év múlva megint senki nem fog beszélni róla, amikor visszaesnek a kamatok a "normál" mértékre.

2023. aug. 29. 15:14
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"se a szabályozás nem változott azóta. "

Annyi azért változott, hogy az új inflációkövető sorozatok futamideje meglehetősen megnövekedett, a kamatprémium pedig meglehetősen lecsökkent.

2023. aug. 29. 15:17
 9/11 anonim ***** válasza:
20%

Alapvetően kormánypártiként én némileg borúlátóbb vagyok. Államcsőd nem lesz, "elvenni" nem fogják de a KATA kivezetése óta láthatjuk hogy óriási gazdasági bajok lehetnek. CSOK kivezetése, rezsiemelés, most a napelemek stb. Megindult a pénzbehajtás a kormány részéről, ugyanúgy ahogy Gyurcsány idejében.

Az eszközök finomabbak, a pánik hasonló lehet a háttérben. Sajnos még én is el tudom képzelni hogy valamit a visszaváltás, a díjak stb. kapcsán adjusztálni fognak. Nagyon kényes terep, egy hajszálnyira az állam fizetésképtelenségétől (ha 1 vagy 2 %-kal kevesebbet fizet vissza az ígéretnél, az is egy fajta fizetésképtelenség), könnyen lehet hogy éppen a részletek kidolgozása zajlik.

Én valami értékállóba tenném a megtakarításaim, ha lennének. Hozamokról kár álmodozni egy globális kataklizma küszöbén, de valamilyen, Forintnál kevésbé kitett, akár kicsi akár nagy (EUR, USD, CHF, GBP) valuta jó ötlet lehet, ahogy bármilyen reáleszköz (műszaki cikktől a lakásig.)

2023. aug. 29. 15:29
 10/11 anonim ***** válasza:
84%

"annyi rosszat hallottam ,hogy el fogja venni a kormány"

Akitől ezt hallottad, honnan tudja? Pénzügyi szakember, akik MNB-nek dolgozik, avagy honnan van ez az információ?

Csak gondold át, ha ez megtörténik, mi lenne? Miért volna érdemes a kormánynak elvenni a befektetéseket magyar és külföldi befektetőktől?

A magyar állampapír egy rendkívül olcsó eszköz az államháztartás számára, amellyel könnyen, olcsó hitelhez jut. Amint egyszer visszaél befektetők bizalmával, soha többet nem fog tudni élni ezzel a hitel lehetőséggel és kénytelen lesz dupla olyan rossz kondíciós, piaci hitelt felvenni.

Államcsőd persze előfordulhat, de ilyenkor nem a kormány veszi el a pénzed, jelenleg kicsi rá az esély. Pont ezért vannak szigorítások, hogy ne legyen. Államcsődnél fizetésképtelen az állam, nincs semmilyen lopás és jellemzően hiperinflációval jár, azaz drasztikusan inflálódik a forint.

2023. aug. 29. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!