A vegán étel miért drágább mint a nem vegán?
Egyrészt a tejipar államilag és EU szinten is támogatott, magyarul adóból támogatják, hogy olcsóbban megvedd, de a te adód ugyanúgy hozzá adódik, szóval mindenki fizet, csak a boltban kevesebb így az ára.
Másrészt minden speciális termék amire kicsi a kereslet, drágább, ez alap közgazdaságtan. Nem az előállítás a nagyobb pénz, hanem azt az árat kell megfizetni, hogy ott tárolnak egy olyan terméket, amiből nem sok fogy, az ebből keletkező hátrányukat teszik rá a fogyasztóra. Ha megnőne a kereslet, lemenne az ára.
15-ös: öt éve eszem vegán módon, és nem tudom hogy jött ki neked a "vegán kicsit drágább" opció, nekem kb kétharmada maximum a havi kajaköltség.
Igaz, hogy semmi helyettesítö terméket nem fogyasztok, szóval a "vegán alapanyagok" mint olyan teljesen értelmetlen kifejezés, friss zöldségeket, gyümölcsöket veszek, szárított hüvelyeseket, és magam készítek belöle sok mindent.
Szóval tényleg nem tudom, hogy lehet drágábban kijönni.
Gyakorlatilag a hús-tejtermék-tojás ára lejön a költségekböl, a többi meg max. 10 %-kal lesz több.
Ami tényleg drágább, a tej,laktóz,és gluténmentes betegeknek való étel.
Nálunk több is van a családban.Sajnos. Ők nem hobbiból nem eszik,hanem nem EHETIK!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!