Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegán étel miért drágább...

A vegán étel miért drágább mint a nem vegán?

Figyelt kérdés

2023. márc. 31. 16:23
1 2
 11/17 anonim válasza:
7%
Mert ki kell venni belőle amit s vega nem ehet ihat
2023. márc. 31. 18:29
 12/17 anonim ***** válasza:
31%
Kihasználják a cégek, hogy divat lett vegánnak lenni, és jól lehúzzák őket.
2023. márc. 31. 19:02
 13/17 anonim ***** válasza:
81%

Egyrészt a tejipar államilag és EU szinten is támogatott, magyarul adóból támogatják, hogy olcsóbban megvedd, de a te adód ugyanúgy hozzá adódik, szóval mindenki fizet, csak a boltban kevesebb így az ára.

Másrészt minden speciális termék amire kicsi a kereslet, drágább, ez alap közgazdaságtan. Nem az előállítás a nagyobb pénz, hanem azt az árat kell megfizetni, hogy ott tárolnak egy olyan terméket, amiből nem sok fogy, az ebből keletkező hátrányukat teszik rá a fogyasztóra. Ha megnőne a kereslet, lemenne az ára.

2023. márc. 31. 20:06
 14/17 anonim ***** válasza:
23%
Lidlben és aldiban találsz 500ert is mandula tejet
2023. ápr. 1. 10:12
 15/17 anonim válasza:
45%
Én egy ideig próbálkoztam vegán étrenddel (eü okok), és alapból ki lehet hozni csak kicsit drágábban, mint a nem vegán étrendet. Viszont ha szeretnél hús- vagy tejterméket pótolni, akkor az összességében többe fog kerülni. Azóta már csak tejmentesen érkezek, de a vegán tejek, yogurtok, vegán tejföl stb. 1,5/2-szer annyiba kerül mint a rendes. Viszont csicseriborsóból, szójából nagyon sokféle ételt lehet csinálni, ami nagyban hasonlít az állati eredetűre, szinte meg sem tudod állapítani a különbséget. Ami még hátránya, hogy sokkal kisebb a választék is vegán alapanyagokból (itt azokat értem, amik az állati eredetűeket pótolják).
2023. ápr. 5. 03:21
 16/17 anonim ***** válasza:
21%

15-ös: öt éve eszem vegán módon, és nem tudom hogy jött ki neked a "vegán kicsit drágább" opció, nekem kb kétharmada maximum a havi kajaköltség.

Igaz, hogy semmi helyettesítö terméket nem fogyasztok, szóval a "vegán alapanyagok" mint olyan teljesen értelmetlen kifejezés, friss zöldségeket, gyümölcsöket veszek, szárított hüvelyeseket, és magam készítek belöle sok mindent.

Szóval tényleg nem tudom, hogy lehet drágábban kijönni.

Gyakorlatilag a hús-tejtermék-tojás ára lejön a költségekböl, a többi meg max. 10 %-kal lesz több.

2023. ápr. 5. 08:26
 17/17 anonim ***** válasza:
81%

Ami tényleg drágább, a tej,laktóz,és gluténmentes betegeknek való étel.

Nálunk több is van a családban.Sajnos. Ők nem hobbiból nem eszik,hanem nem EHETIK!

2023. ápr. 7. 16:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!