Főzeléket be lehet sűríteni növényi tejekkel?
A klasszikus verzióban se a tejföl sűrít, hanem a liszt, (vagy keményítő, stb...) úgyhogy az, hogy miben kevered el a lisztet, majdnem mindegy.
Annyi, hogy egy hígabb cuccban nehezebb csomómentesre keverni.
De megoldható, habverővel simára kevered a "tejben" a lisztet, és azzal besűríted a végén) a főzeléket.
Vagy étkezési keményítőt is keverhetsz bele.
Okokok... mondtam hogy nem vagyok nagy főzelékfőző, de szeretném az összeset megcsinálni ami csak létezik. Köszönöm a válaszokat, akkor megpróbálom úgy. Nagyjából mehet mindenből ugyanannyi?
Tehát ha a receptben X dl tejföl + Y mennyiségű liszt van, akkor -> X dl növényi tej + Y mennyiségű liszt?
Nekem valamiért az a tapasztalatom, hogy több liszt kell bele, különben hígabb lesz. Nem értem, miért. Talán a növényi tejhelyettesítő keményítőtartalma zavar be. Először próbáld ugyanannyival, aztán majd kitapasztalod.
A színe sem lesz ugyanolyan, kicsit áttetsző maradt nekem. De ehető. (Allergia miatt, átmeneti időre kellett elhagynim a tejféléket.)
Komolyan nem látsz semmi különbséget tejföl és tej között?
Növényi tejfölöket is lehet kapni ezer éve, miért nem azzal próbálkozol?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!