Vegánok, hogyan készítenétek vegán módon a töltött paprikát, ha nem tartalmazhat szóját?
Nekem elöször is az derült ki, amikor átálltam növényi étrendre, hogy a hagyományos ételeket kopírozni nem érdemes, mert nem lesz olyan, mint eredetileg.
A töltött paprikát pl nem szójával töltöm (most eltekintve attól, hogy szójára érzékeny vagyok, de szerintem ízre is rossz), hanem megpirítok gombát, padlizsánt, apróra vágott sárgarépát, ha langyos, teszek hozzá fött fekete lencsét, hagymát, esetleg fokhagymát, füszereket, meg kevés kukoricakeményítöt, és ezzel töltöm a paprikát. Ezt nagyon kevés vízben megpárolom, hogy ne mossa ki a tölteléket, és tálaláskor teszek rá paradicsommártást
A másik, amit szoktam, hogy a paprikát hosszában vágom félbe, úgy teszem tüzálló tálba, sült paprika-paradicsom-hagyma-padlizsánnal töltöm, a tetejére vékony paradicsom vagy padlizsán szeleteket teszek, amit erösebben sózok, füszerezek és sütöben megsütöm.
Ha nagyon profi akarsz lenni, ázsiai üzletben veszel szárított shitake gombát, beáztatod forró vízbe, ha megpuhult felkockázod, ezután úgy bánsz vele, mint a hússal. Főzheted is. A shitake illatra, ízre is a legjobban hasonlít a húshoz. Kevés is elég belőle, intenzív íze van
Főtt csicseri borsót villával kicsit összetörsz, és dinsztelt hagymán lepirítod, az is jó.
gombával.
vagy borsóból készült szójakockához hasonló "pörkölttel", ha azt eheted
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!