Lehet-e levest főzni tulipánból, pitypangból és tejfűből?
Figyelt kérdés
2022. ápr. 25. 18:30
1/8 anonim válasza:
Nem telik leveszöldségre, vagy hogy vetődött fel ez az ötlet?
2/8 anonim válasza:
A tulipán nem igazán ehetö, enyhén mérgezö, gyomorfájást okozhat.
Pitypangból nyersen szoktak salátát készíteni, de csak a virágzás elötti, fiatal levelek alkalmasak erre, utána nagyon keserü. De elvileg lehene belöle levest, fözeléket is készíteni, csak nem feltétlen finom, meg igen sokat kellene szedni hozzá.
A tejfö meg nem tudom, mi, soha nem hallottam ezt a megnevezést.
3/8 anonim válasza:
Tulipánból nem, az egész növény mérgező, de ha akarsz és nem zavar, hogy ki tudja milyen íze lesz, a másik kettőből nyugodtan, azok legalább nem mérgezőek.
5/8 anonim válasza:
Lehet, csak nem lesz finom, és mérgező is lesz.
6/8 anonim válasza:
Ha nem értesz hozzá, ne kísérletezz "alternatív növényekkel" ki tudja mi mit okoz(hat)...
7/8 anonim válasza:
Pitypang leves létezik, de kell még hozzá néhány hozzávaló a pitypangon kívűl.
Azt is el tudom képzelni, hogy tejfölös saláta leves is főzhető a pitypangból.
8/8 anonim válasza:
Javaslom az Erdőkóstolók FB oldalt, ők nagyon sok ehető vadnövényről írnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!