Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit főzzek egy vegetáriánus...

Mit főzzek egy vegetáriánus kislánynak?

Figyelt kérdés

A 13 éves lányom barátnője holnap jön hozzánk egy hétre Koreából, vegetáriánus és fogalmam sincs, hogy milyen vega ételek amik finomak. Nem kell egyszerűnek lennie, csak finom legyen. Ha valaki tud olyat ami kínai azért örök hálám üldözné:)

Az én lányom volt már náluk kétszer is, és a kishölgy, Giuona is volt már nálunk egyszer, de akkor én nem is tudtam, hogy ő nem eszik húst, tehát egész héten tésztát meg ilyeneket főztem, de most szeretnék valami különlegeset:)

Előre is köszönöm:)

34 éves anyuka:)

2010. szept. 14. 18:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%

durumtészta, rizstészta

szójatermékek: tofú, szójatejszín

zabtej, szójatej, rizstej, egyéb növényi tejszínek, szójajoghurt, (joya pl)

rizs

zöldségek

müzli + szójaital reggelire

gyümölcsök

házi kenyér

tojásmentes sütemények, tejmentes sütik (liszt és tojásérzékenyeknek való recepteket is nézhetsz)

nektek sem fog ártani egy vega hét ;)

2010. szept. 15. 11:25
 12/17 A kérdező kommentje:

Hát kellemes meglepetés ért ma. Kimentem a reptérre Giuona-ért és a kocsiban a kezembe nyomott egy köteg receptet amit az anyukája otthon főzni szokott:D

Ma meg is csináltam az egyiket, meg kipróbáltuk a lányokkal a tepsis ételek közül is az egyiket:)

Beszéltem az anyukájával Skype-on és megkérdeztem, hogy miből ered a vegetáriánussága Gui-nek és azt mondta teljesen kiakadt mert ők mind húsevők és mindíg külön főz neki és azért, mert sajnálja az állatokat:)

Amúgy aranyos család, de sajna csak Gui tud magyarul. A szerencse, hogy én beszélem a nyelvet:)

Köszönöm mégegyszer a hasznos recepteket:)

2010. szept. 15. 15:35
 13/17 anonim ***** válasza:
65%
ÉS azt megkérdezhetem hogy otthon mit eszik ha se tojást, se tejterméket, de még zöldséget sem?! :)
2010. szept. 15. 19:48
 14/17 A kérdező kommentje:

Hát az anyukája általában rízst főz neki, valami különleges szósszal:D Ma megpróbáltam én is, egész jól sikerült:)

Az anyukája azzal viccelődik, hogy rízstúladagolásban fog meghalni:D

De megkért Gui, hogy holnap főzzek neki bablevest:D Mivel én alapból sem szoktam húst tenni a bablevesbe(nem az a nagy csülkös cuppogós bableves, inkább krémes lágy és szét barackvirág színű:)Felteszem főni a babot, berántom paprikás rántással, és galuskát szaggatok bele)

úgyhogy holnap bableves lesz a menü, meg RIZS :D

A férjem ma nagyokat nevetett mikor Gui elmesélte, hogy régen szemenként ette a rízst pálcikákkal:):D

Oda vagyok azért ahogy beszél:) Olyan édes:D De nagyon felnőttes kislány, esküszöm, még én is úgy tudok vele beszélgetni mintha egy harmincvalahány éves nő lenne:)

Jajj, most megnyugodtam, hogy nyitott az újdonságokra:)

2010. szept. 15. 21:11
 15/17 anonim válasza:

Ha még egyszer jön a kislány-sose tudni:

durumtésztát könnyen tudsz venni, abban nincs tojás, tojáspor sem. A rizs is nagyon jó köret vegáknak, mellé könnyen készíthető pl. a tofu(Tescoban is kapható ,a tejtermékek között tartják), ami szójából van, hús helyett pörköltösen is készíthető vagy süthető, tojás nélkül rántható. A paprikás krumpli is jó lehet , rakott kelkáposzta gombával-ha eszi a gombát. Tojás nélküli bundás zöldségeket is lehet készíteni stb.

2010. okt. 6. 21:49
 16/17 anonim válasza:
Bocs, az előző vagyok, csak most láttam meg a 2. oldalt, de legalább megerősítés lett a szövegem.)
2010. okt. 6. 21:52
 17/17 anonim válasza:

Szia!

Ha Budapesten laktok, akkor elviheted egy vegán étterembe is, ahol pl. nagyon finom pizzákat is készítenek! és teljesen hús, tej, tojásmentes.

2010. okt. 15. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!