Miért vagy vegán?
Én az egészségem miatt kezdtem el, de az állatok miatt maradtam. Sosem tudnék újra húst enni. Igazából a bolygónk miatt is, úgyhogy mindhárom ok együtt.
A fentebbi vitára: a dohányzás=húsfogyasztás a What the health c. filmben jelent meg, amit nem igazán magyaráztak, ami miatt kapásból rámondják az emberek, hogy "hülyeség", vegánok meg ezzel érvelnek, de ők sem tudják, miért. Kicsit elrontották ezt a részt a filmben, mivel a dohányzásról mindenki a tüdőrákra asszociál, és nyilván a hús nem okoz ugyanannyira tüdőrákot, mint a dohányzás. :D Meg úgy általánosságban nem is okoz azt. Viszont a tanulmány, melyet alapul vett a film, a szív- és érrendszeri betegségek rizikóját hasonlította össze. Sokan nem tudják, hogy a dohányzás ott is erős rizikófaktor, például az infarktusnál. Na, ott ugyanannyira rizikófaktor, mint a húsevés. Erről szólt ez a kutatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!