Miért vagy vegán?
Pici gyerekként kezek volna a szilárd ételekre szoktatni és terítékre kerültek a húsok is az egyéb ételek mellet. Amint például tőrt krumplival összekevert csirkehúst adtak, azt rendre kiköptem. Más húsokat is. A növényi eredetű ételeket megettem, de ha bármilyen húst kevertek hozzá azt meg nem ettem. Nálam ez gyerekkori ösztön. Nem is tartom magam igazából vegánnak, mert sajtokat, joghurtokat, tojást és bármilyen állati eredetű terméket megeszek, ha nem hús. Magamat, mondhatnám válogatósnak vagy ösztönös embernek tartom.
Csak olyat eszek meg, ami jól esik és nem kelt bennem undort vagy rosszérzést. Életem 53 éve alatt soha nem ettem meg a húst és nem csak azért mert, sajnálom az állatokat, hanem nem bíróm az ízét és az álagát. Apám nagy húsevő és nehezen értette meg, hogy miért nem eszem meg. Gyerekként sokáig próbálkozott különböző fortélyokkal, de megéreztem a szagát és ízét és köptem is ki.
Anyám az akkori gyerekorvosunkhoz fordult és Ő azt mondta, ha később 8- 10 éves koráig nem szokik rá, akkor nem is fog. Még hozzátette erőltetni nem szabad, mert az nagy problémákat okozhat.
Még annyit fűznék hozzá, hogy sokan nem fognak velem egyet érteni, de ez ősi ösztön.
Én vallásos vagyok és elfogadom a teremtést. Az emberpárt, Ádámot és Évát nem húsevőnek teremtette Isten, csak később a bűnbeesésük után engedte meg, hogy húst egyenek.
Messze áll ez a Darwini elmélettől, de ez is egy feltevés.
A #28-as vagyok és az #5-nek megjegyezném, hogy nem étek vele egyet!
Mint fentebb leírtam soha nem ettem húst az 53 évem alatt.
Nos, voltam fizikai munkás építkezéseken és a nyolcadik szintre a lépcsőkőn a vállaimon volt hogy két 40 kg-os gipszes zsákot vittem fel, 17 évesen. Nem egyszer. Kézzel sok köbméter maltert, betont megkevertem már az életem során. Sorolhatnám milyen munkákat végeztem el, amik nem voltak könnyűek. Az mondták majd a katonaságnál megtudod!
Megtudtam és ott sem ette húst. Süt kiképző lettem és nem a szemét féle, mert még katona társaktól most is kapok visszajelzését, hogy az egyik legrendesebb te voltál. Tíz kilométert simán lefutottam menetfelszereléssel is. Civilként is heti 2-3 alkalommal futottam ennyit vagy többet is. Heti három alkalommal 2 óra Taekwondo majd később Kung Fu edzés.
Ha valaki azt gondolja, ahhoz, hogy fitt és erős legyen, húsra is szüksége van? Ezt a tévhitet két szóval eloszlatom: Shaolin szerzetes!
A shaolinok évszázadok óta a buddhista és taoista elveket követik, és azok spirituális útját járják, ami azt is jelenti, hogy ragaszkodnak az erőszakmentes vegetáriánus étrendhez.
Megemlíteném, az egyik legkeményebb képzést kapják éveken keresztül és hosszú egészséges életet élnek.
Tudom mi az fizikai munka és kemény edzés és magam is bizonyítottam, hogy ehhez hűs nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!