5-ös: érdekes módon a párom kömüves, az öcsém meg földmüves, a növerem meg sebészorvos (több órás mütéteket kell egy helyben állva elvégezni, ami szintén nem könnyü fizilailag sem!) - és mind vegán.
9-es: ha elolvastad volna a válaszokat és nem csak közötködni akarnál, akkor tudnád, hogy a válaszolók jó része nem etikai, hanem egészségügyi okból választotta a növényi étrendet!
2022. febr. 22. 19:42
12/37 anonim válasza:
11# nem láttam még hiteles kutatást a témában, erősen kétkedek mire kéne alapozni e téren.
2022. febr. 22. 20:05
13/37 anonim válasza:
12. Ezt most 11-es válaszoló, ötöshöz, vagy kilenceshez intézett válaszára értetted?
2022. febr. 22. 20:24
14/37 anonim válasza:
9
2022. febr. 22. 20:26
15/37 anonim válasza:
14. Mondjuk azt én is aláírom hogy egy Vegán nemigazán lesz köszvényes.
2022. febr. 22. 20:30
16/37 anonim válasza:
Én láttam egy videót, hogy a vágóhídon hogy bánnak az állatokkal. Utána 1 évig még csak csirkét ettem. Megvan az a kamion, amin tyúkokat szállítanak összepréselve? Mellettünk állt meg, és aznap óta semmi hús. Ha az ipari fogyasztás ezt a sok szenvedést hozza magával, akkor nem eszem húst. Az elején fura volt, hiányzott a hús íze. A sportteljesítményen viszont javult. Félmaratonozok. Az 5 év alatt egyszer ettem újra húst, a mamám pörköltjéből, de kihánytam. Furának tartanak a családban, de én így érzem jól magam.
2022. febr. 22. 20:43
17/37 anonim válasza:
16. Mondjuk ezzel inkább a saját lelkiismeretedet nyugtatod. Hiszen annyira kevesen vagytok, hogy így is, úgy is ugyanannyi csirkének lesz sanyarú sorsa.
2022. febr. 22. 20:56
18/37 anonim válasza:
Igen. Tudom, hogy egy vagyok a millióból. De nekem jobb.
Egyébként a párom eszik húst, kóstolás nélkül megcsinalom neki, max utána fűszerez. A kutyám és a cicánk is eszik húst. Én saját magam döntésére nem eszek, a saját lelki-békém kedvéért.
2022. febr. 22. 20:59
19/37 anonim válasza:
18. És nem okoz nehézséget hogy elkészíts, vagy melletted fogyasszanak el egy húsételt? Tehát nem furdal a lelki ismeret hogyha áttételesen is, de mégiscsak részese vagy egy állat pusztulásának?
2022. febr. 22. 21:07
20/37 anonim válasza:
Nem. Ő elfogadja, hogy én nem eszek, én elfogadom, hogy ő igen. Persze, a párom is alkalmazkodik, általában azt eszi köretnek, amit magamnak is csinálok. Zokszó nélkül eszik brokkolit, cukkinit, padlizsánt, karfiolt, bármit. A batátával nem tud csak megbékélni.
Ha nem én főzök, ő akkor is enne húst. És nem vagyok az a vakhitű, hogy erőszakkal rákényszerítsem. Az egyetlen, amit kértem, hogy a szürke nyelű serpenyőt ne érje hús.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!