Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Lehetséges babon és rizsen élni?

Lehetséges babon és rizsen élni?

Figyelt kérdés

A Survivor-ban pl. ilyen étrenden vannak a versenyzők, és több külföldi fórumon is olvastam, hogy ezzel a kombóval mindent be lehet kb. vinni, pontosítok: A rizs és bab párosìtásával az összes esszenciális aminosav elérhető.

Mivel pénz szűkében vagyok arra gondtaltam, hogy egy hónapig, napi 1x étkezem és babot (főleg vörösbabot) és barnarizst fogok ennei egy hónapig mellé misticanza/zöldsalátával.

Nyílván ez egy reduktív dolog, de nem is hosszú távra szól, inkább ilyen challange szerű lenne. A bab+rizs mégse feldogott étel.

Ti szeretitek ezt a kombót? Gyakran fogyasztjátok?

2022. jan. 19. 23:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Mennyi pénzed van? Mennyi időre kell beosztani?
2022. jan. 27. 17:07
 12/16 A kérdező kommentje:

A következő hónap nagyon húzós lesz. Erősen félre kell tennem valamire, ezért nagyjából 20.000-25.000 Ft-ból tervezem kihozni az étkezést.

Napi 1x fogok enni, és ìgy 20.000 Ft-al számolva nagyjából 700 Ft jut egy napra. Most próbálom összeìrni, hogy miket vegyek hogy osszam el.

Szóval, mivel nem akarok teljesen strict módon csak rizsen és babon élni (max. csak hónap vége fele), ezen kívül még tervezek salátát és tojás venni, a teljesértékű fehérjék és a zsírban oldódó DEKA vitaminok miatt, a B és C-vitaminokat a salátával és barnarizzsel valószínűleg tudni fogom valahogy fedezni.

Az adagokat nem tudom pontosan, de mindennap szeretnék nagy és kielégítő adagokat enni, persze igyekszem nem túlzásba esni.

Majd megpróbálok ide is néha update-olni, hogy sikerült ez a rizses-babos dolog.

2022. jan. 27. 20:43
 13/16 anonim ***** válasza:
38%

Bevásárlólista 1 főre

3 kg rizs

2 kg hüvelyes (pl sárgaborsó)

30 tojás

1 kg durumtészta

1/2 kg bulgur

2 kg sertésmáj

1 kg csirkemáj

3 kg csirkecomb

1 kg pulyka felsőcomb

4 kg sertés lapocka

1 kg zabpehely

10 liter tej

1 l olaj

1 üveg dzsem

6 cs (450g) mirelit zöldség

4 sűrített paradicsom/paszírozott paradicsom

2 kg burgonya

2 kg hagyma

2 kg sárgarépa

3 kg káposzta

2 kg liszt

3 zacskó (250 ml) habtejszín

2 nagy doboz tejföl (850g)

Sok sikert ez kb 24-25ezer forint a Tesco mai árai alapján, bőven elég egy hónapra és nem lesz hiánybetegséged sem

2022. jan. 27. 21:16
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon kedves vagy! Tejterméket nem fogyasztok, de a zabkását, és a magas vitamin tartalma miatt a májat sem tartom rossz ötletnek (bár alapvetően nem eszem húst), szóval majd kipróbálom őket, ha nagyon unnám a rizses babot.
2022. jan. 27. 21:38
 15/16 anonim ***** válasza:
23%
Ja, nem figyeltem a vega kategóriát
2022. jan. 27. 21:43
 16/16 anonim ***** válasza:
44%
kínai szerzetesek szoktak ilyen kaján élni, kissé egyhangú, de ha nem fehérrizs, akkor tényleg viszonylag sok mindent biztosít
2022. márc. 1. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!