Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A tesztat lehetseges parolni,...

A tesztat lehetseges parolni, fozes helyett?

Figyelt kérdés
Szaraz tesztat nem hiszen, de a frissen keszitett (meg puha) haziteszta eseteben lehetseges?
2020. júl. 6. 19:26
1 2
 1/12 anonim válasza:
66%
nem
2020. júl. 6. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
63%
Én egy alkalommal a rizst akartam párolni. Nem jött össze.
2020. júl. 6. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
56%

Tulajdonképpen lehetne, mert a lasagne lapok sem főzve vannak, hanem nyersen tesszük a szószos ragura, mégis tökéletes lesz a végére.

Csak mi értelme lenne? Gyorsabb, egyszerűbb megfőzni, leszűrni és szevasz.

2020. júl. 6. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
56%
A tarhonyát is pároljuk. Legalábbis én.
2020. júl. 6. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
36%
Nem lehet. Szüksége van a felvehető vízre, nem elég a vízpára.
2020. júl. 6. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
70%
De mi értelme lenne ennek?
2020. júl. 6. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
73%
Tésztát főzni szokás .
2020. júl. 7. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
84%

Lehet, de mi értelme lenne a párolásnak?

Ez nem zöldség, amit inkább párolunk, hogy ne ázzanak-főjenek ki belőle az értékes anyagok.

2020. júl. 7. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 Mansour ***** válasza:
77%

Lehet, de tovább tart, mint a főzés, és sokkal macerásabb. Folyton figyelni kell rá, hogy ne égjen le, és pótolgatni kell az eltűnő vízmennyiséget. Ezt még száraztésztával is meg lehet csinálni, de nem igazán érdemes.

Annyi értelme van egyébként ennek a dolognak, hogy ha valamilyen szószban párolod, a tészta átveszi a szósz ízét. De én (és szerintem az emberek nagy többsége) azt szeretem, hogy a külön főtt tésztának van egy saját íze, ami keveredik a szósz ízével. Míg ha összefőzöd, csak egy egységes ízmasszát kapsz.

2020. júl. 7. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
77%
Ha elég finom a tészta akkor igen. Pl cérnametélt üvegtésztát gőzfürdőben jobb készíteni mert vízben szétfő.
2020. júl. 8. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!