Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Jó vegetáriánusnak lenni?

Hungary123 kérdése:

Jó vegetáriánusnak lenni?

Figyelt kérdés
Mióta vagytok azok? Nem/kor is jöhet! :)

2022. jan. 19. 21:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%

Én szeretem. 3-4 éve vagyok az, nem tudom pontosan.

Nyilván ez egyénfüggő, de nekem ezért jobb:

- finomabb (sose szerettem a húst)

- egyszerűbb elkészíteni

- sok étel amivel pótolható a hús, tartósabb mint a hús

- gyorsabb elkészíteni

- nincs gond azzal, ha véletlenül nem sül át rendesen, illetve kevesebb a mosogatnivaló, sütés után a cucc visszamehet abba a tányérba amiben nyersen fűszereztem, a hússal ellentétben nem fertőzésveszélyes

- változatosabban eszek azóta

- kevesebbszer fáj a hasam

- nekem segített az étkezési zavaromon, soha többé nem futok bele undorító mócsingos húsba, és bűntudat nélkül ehetem

2022. jan. 20. 12:59
 12/16 anonim ***** válasza:
85%
4 éve. Vegánként kezdtem, 2 évig vegán voltam, aztán különböző okok miatt, pl családi nyomásra sima vegetáriánus lettem, de nem érzem így jól magam, most én is kb 90% vegán vagyok, de nagyon szeretnék 100% vegán lenni újból. Imádom egyébként, minden szempontból sokkal jobb. Azóta eszem változatosan, sokkal finomabbakat eszem, sokkal egészségesebben. Sokkal több zöldséget fogyasztok. Szerintem amúgy a vegán konyha a leg kreatívabb, ami kicsit ellentmondásosnak tűnhet egy mindenevőnek, mivel ez zárja ki a legtöbb mindent, de szerintem ezt csak az érti, aki jártas ebben. Sokkal szabadabban mozgok a konyhában, például ha tejfölt kell helyettesíteni, kapásból 4 féle módon el tudom készíteni ha most kimennék a konyhába, és ki se kell mozdulnom az üzletbe. Sajt ugyanez. Mára már jobban szeretem a házilag készített vegán sajt helyettesítőimet, mint az igazit, de a tejföllel is így vagyok. Soha többé nem tudnám elképzelni, hogy hússal dolgozzak a konyhában, számomra kezdő háziasszonyként is hihetetlen undorító volt, mára meg még büdösnek is érzek minden húsételt. Ha valamelyik családtagomnál vagyok aki éppen húsos ételt készít, konkrétan dögszagot érzek, olyankor mindig megkérdezem magamtól, hogyan tudtam én ezt régen megenni? N/33
2022. jan. 23. 07:47
 13/16 anonim válasza:
88%

Nagyon jó, márciusban ettem utoljára húst, sose szerettem, de csirkemellet minden nap ettem, mert abba nem lehet belekötni, attól nem hízhatok, az egészséges... Először a natúr csirkét, aztán a rántottat és mindenféle formáját megutáltam.

Nem fogytam tőle, de az tuti, hogy nehezebben kerülök kaja kómába és jobban érzem magam :)

2022. jan. 26. 15:58
 14/16 anonim válasza:
87%
Én kb 2 hónapja vagyok vega, vegán szeretnék lenni ha saját háztartást vezetek majd, egyelőre csak törekszem a vegánságra. Elég idegesítő, mikor beszólnak, hogy nem eszem húst, de ezen kívül csak előnye van. Jobb azóta az emésztésem, bár én etikai okokból döntöttem így, előtte szerettem a húst. Egyébként kiskorom óta empatikus voltam az állatokkal, érzékenyen érintett a haláluk/kínzásuk, most jutottam el arra a pontra, hogy utána néztem a dolgoknak, és rájöttem, hogy semmilyen állati eredetű étel nem kell az egészséghez.
2022. febr. 2. 12:43
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Azt almodtam mult vasarnap hogy at akarok terni a vegetarianus etrendre.
2022. febr. 8. 19:20
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
7 évig voltam peszkovegetáriánus, és 5 hónapja tejterméket sem eszem mert nem bírja a testem, és nekem nagyon bevált :) lehet hogy nem való mindenkinek a növényi alapú étrend, de én tudom ajánlani még ha nem is feltétlenül vegán étrendet én pl. eszek néha tojást és halfélét max. heti 1x de inkább ritkábban.
2022. febr. 20. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!