Aki vegán és kutyája van, annál a kutyára is rá van kényszerítve a vegán életmód?
Még mindig opció lehet a laborhús (NEM a szójafehérje alapú "műhúsra" gondolok, hanem a valódi állati sejtkultúrából, laborban növesztett igazi húsra) a jövőben, ha olcsóbb és hozzáférhetőbb lenne, simán el tudom képzelni állateledelekben. Nem kell leölni haszonállatot, de a kutya/cica megkapja a teljes értékű állati eredetű táplálékot. Win-win. :D
Azt hiszem, rovarfehérje alapú jelenleg is létezik.
Aki a 13-as válaszomra pirosat nyomott, az megindokolná, hogy miért az örökbefogadó hibája, hogy egy állat ragadozó?
Vegán vagyok, a kutyám és macskám kap húst. Ettől függetlenül nem ítélem el azt, aki vegán tápot ad az állatainak. Ezek a tápok nem lennének forgalomban, ha sorra pusztulnának el tőle az állatok. Amikor baja van egy vegán kutyának, akkor az állat nem ilyen tápot kap (gondolom mert nagyon drága), hanem krumplit és csicseriborsót. A kutya a természetben biztos nem tudna vegán lenni, de ettől még egy vegán táp tartalmazhat minden esszenciális tápanyagot az állat számára.
Itt van például Bramble a border collie, aki Guinness rekord hosszúságú életet élt pedig vegán volt. Hogy is van ez?
Illetve ha belegondolunk, a legtöbb házikedvenc whiskas és pedigre tápokon és hasonlókon él. Ezek hústartalma 4 %!! És az is ipari szemét hús. Nincs egy kis ellentmondás abban, hogy a kutya húsevő és nem lehet vegán, egy 4 %-os táp mégis jó neki? Az ilyen tápoknál egy minőségi vegán táp biztos, hogy sokkal jobb. Abban már nem vagyok biztos, hogy a magas hústartalmúaknál jobbak lennének, ezért adok én is magas hústartalmút inkább nekik. Viszont ha a vegán tápon élő állatok gazdája állatkínzó, akkor a pedigrések sokkal inkább azok. Olyan ez, mint amikor a makk egészséges vegán kisgyerekeket akarják elvenni a szüleiktől azok, akiknek a gyereke kicsiként is túlsúlyos, illetve kólán és chipsen él. :)
Az sok mindentől függ, most jár gyerekcipőben a technológia, hamarosan kiderül. Eleinte a legtöbb újítás a gazdagok kiváltsága, én még emlékszem mikor óriási szó volt, hogy egy háztartásnak van saját otthoni számítógépe. Manapság már mindenkinek van. Meglátjuk mi lesz, én remélem hogy sikerül hozzáférhetővé tenni a tömegek számára (azzal együtt, hogy én nem ennék belőle, mert nincs rá igényem).
Gondolom magának a terméknek szól a lepontozás. Lehet azt hiszik, te találtad fel. :D
A kedvencem, akik (szerintem jogosan) szidják az ilyesmiket hogy A ÁllAtNaK hÚs Kő, majd megeteti Cirmikét a bolti kommersz macskakajával, ami tömény szója. :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!