Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Aki vegán és kutyája van,...

Aki vegán és kutyája van, annál a kutyára is rá van kényszerítve a vegán életmód?

Figyelt kérdés
2022. jan. 6. 11:00
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
75%
Én se tartanék húsevő állatot vegetáriánusként. Most ha én nem eszem húst de a kutyám igen, az olyan mintha én ennék húst és nem lenne kutyám. Igazából így már elgondolkodnék, hogy miért vagyok egyáltalán vegetáriánus és megéri-e egyáltalán. Mondjuk azt tudom, hogy vegánok sokkal inkább befogadnak állatokat, mint vesznek amit meg is tudok érteni. Viszont gondolj bele, mennyi állat hal meg azért, hogy a te kutyád éljen?
2022. jan. 6. 13:19
 12/34 anonim ***** válasza:
68%

#11.

“ Viszont gondolj bele, mennyi állat hal meg azért, hogy a te kutyád éljen? “

Na de ez a természet rendje…

Azért mert valaki vegán, vagy vegetáriánus, még nem kell szembe mennie a természettel.

Az ember esetében felesleges megölni az állatokat, csak hogy táplálkozzon, mert nincs rá szüksége…

A kutyának, macskának nincs alternatívája.

A természetben pedig levadászná és széttépné a prédáját, mert a természet kegyetlen.

Ettől a ragadozó állat nem lesz gonosz, mert nem rendelkezik azzal az típusú empátiával mint az ember… Illetve nincs azon az erkölcsi szinten sem.

Ezt meg kell érteni, de pont ezért is hihetetlen hogy mennyi szeretetet is tudnak adni…

Az ember viszont nagyon is empatikus. Tudja és érti, hogy mennyire nem normális ami az ipari húsfeldolgozásban megy… Hogy szó szerint kínozzák a haszonállatokat.

A kutyának/macskának létszükséglet a hús, ezért nem tagadhatod meg tőle, hogyha felelőséget vállaltál érte és nem is ítélheted el, mivel teljesen más amikor Ő eszik húst, mint amikor Te.

Valamint meg van a lehetőséged nem ipari, megkínzott állatok húsával etetni.

2022. jan. 6. 13:29
 13/34 anonim ***** válasza:
36%

"vegánok sokkal inkább befogadnak állatokat, mint vesznek amit meg is tudok érteni. Viszont gondolj bele, mennyi állat hal meg azért, hogy a te kutyád éljen?"

Egy örökbefogadott kutyánál mi köze a gazdának ehhez? Nem ő kérte, hogy a kutyája létezzen. A kutya megvan, vagy megeteti valaki (vagyis haszonállatoknak kell meghalniuk) vagy nem etetik (vagyis éhenhal a kutya), onnantól kezdve hogy valahol világra jött az az állat, nincs jó opció ilyen szempontból, és ez nem az őt befogadó vegán hibája.

2022. jan. 6. 13:38
 14/34 anonim ***** válasza:
77%
#12 én értem, hogy ez a természet rendje. Nem azt mondom, hogy szüntessük meg a ragadozókat. De a kutya, ha az ember mellett él, nem vadássza le a saját prédáját. Azt a húst kapja amit emberek tenyésztettek, emberek vágtak le és dolgozták fel. Tehát a kutyatartással ugyanúgy támogatod a nagyüzemi állattartást, mintha te magad ennél húst. Az lenne a természet rendje ha a kutya magának vadászna.
2022. jan. 6. 13:41
 15/34 anonim ***** válasza:
29%

#14.

Én magam részéről mondom, a macskáimat háztáji hússal etetem.

Szvsz az jobb minőségű is mint az ipari hús, illetve kevesebb kegyetlenség fűződik hozzá…

Még azt is megmérném kockáztatni, hogy 1-1 helyen jobb életük van pl. a házi sertéseknek, mint egy varacskos disznónak Afrikában, a természetben.

2022. jan. 6. 13:46
 16/34 anonim ***** válasza:
74%

„A kutya megvan, vagy megeteti valaki (vagyis haszonállatoknak kell meghalniuk) vagy nem etetik (vagyis éhenhal a kutya)“

De itt most pont hogy te is a kutyát magasabb szintre helyezed, mint a többi haszonállatot. Ha befogadod a kutyát akkor több állat hal meg mintha nem fogadnád be. Az hogy kutya vagy haszonállat számomra lényegtelen.

2022. jan. 6. 13:48
 17/34 anonim ***** válasza:
62%

Én aztán nem helyezek semmit sehova, nem tartok hobbiállatot és nem is eszek húst. Csak egy kérdésre válaszoltam.

Ha nem etetnénk a kutyákat hússal, akkor kutyák milliói pusztulnának el. Nem véleményeztem, nem írtam hogy ez jó vagy rossz, puszta tény hogy ez történne. És hogy örökbefogadott állatnál nem a befogadó gazda döntött úgy, hogy "jajj de jó, jöjjön világra újabb húsevő élőlény!".

2022. jan. 6. 13:51
 18/34 anonim ***** válasza:
40%
Ahogy a vegánok vélekednek, miszerint az embernek nincs szüksége húsra, ezért a húsiparnak befellegzik, így azt sem tartom kizártnak hogy onnantól az emberek kutyát sem fognak tartani.
2022. jan. 6. 17:04
 19/34 anonim ***** válasza:
77%
Na ezt inkább átfogalmazom egy kicsit. Szóval, Ha vegánok jóslata beválik és egyre kevesebben eszünk húst, akkor szerintem kutyát sem lesz érdemes tartani. Mivel kb. aranyárban lesznek a húsalapú kutyaeledelek.
2022. jan. 6. 17:23
 20/34 anonim ***** válasza:
78%
Én nem vagyok vegán, de mivel vannak vegán állateledelek, azt gondolom, hogy vannak akik vegán étrenden tartják a kutyájukat.
2022. jan. 6. 23:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!