Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért van az, hogy csomó...

Miért van az, hogy csomó paleósból vegán lesz?

Figyelt kérdés

2021. dec. 13. 21:53
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
89%
Jó vas források a hüvelyesek, cékla, zöld levelesek. Cinkben gazdag a csicseri, lencse és az olajos magvak. A B12 vitamint ajánlott a vegánoknak tabletta formájában szedniük. Azt tudni kell, hogy a B12 hiány egyre gyakoribb a húst fogyasztók körében is. Ezt a vitamint baktériumok termelik normál esetben a talajban vagy a vízben, azonban a mai mezőgazdaságban már nem nagyon van természetes B12 forrás, az állati termékekhez is mesterségesen adják hozzá.
2021. dec. 15. 21:28
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Én azt gondolom alapvetően trendből van ez így. És habár a vegánság korunk kihívásai (karbonlábnyom, globális felmelegedés, vízhiány stb...) miatt sokkal racionálisabban kerül előtérbe, mint a paleo, attól ez még trend.
2021. dec. 19. 16:02
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert valamit egyre több ember csinál az egy trend? És ez miért gond? Ha valamit eddig rosszul csináltunk, akkor jó dolog, ha az emberek elkezdik jól csinálni.
2021. dec. 19. 16:57
 24/26 anonim ***** válasza:
0%
Kevés természetre károsabb dolgot tudok elképzelni a vegánságnál.
2021. dec. 29. 18:44
 25/26 anonim ***** válasza:
67%

A Paleo alapvetően az egészséges táplálkozásra ösztönöz, de nehezen fenntartható hosszú távon... Miért? Mert le kell mondanod a CH-k nagy részéről, pl. teljes kiőrlésű gabonák (teljes szemek, pl. rizs, köles, quinoa fogyasztása). Sok megvonással jár ezen kívül is, de számomra, aki közel 5 hónapig paleózott ez sok volt és beleuntam a sok különleges liszt keverék vásárlásába. A vegánság emellett mosta nahyon trendi lett, a szupermodellektől elkezdve a csini, skinny influenszerekig mindenki ezt nyomatja a climate-scientistokig, szóval elfilozofálgatva rájöttem, hogy talán igazuk van, és nekem is kikéne ezz próbálnom. Mìg régen, amikor el kellett magyaráznom, hogy paleozom a hideg verejték jött rám, és sokan hülyének néztek emiatt, mióta vegán vagyok mindenki kedves és érdeklődő.

Szemetet e mellett sem eszem és eddig nagyon bevált.

2021. dec. 29. 19:36
 26/26 anonim ***** válasza:

Oszd meg velünk, ugyan miért?

2021. dec. 29. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!