Vegánok, ti ha meghívtok egy mindenevő barátotokat,pl egy kávéra zavar ha ő sima tejeskávét kér ,nem növényit ?
Nem vagyok vegán, de nekem elég fura lenne egy ilyen húzás egy baráttól.
Ha meghív, akkor feltételezem, hogy örömmel teszi, és azért, hogy kedveskedjen. Ebbe meg nem fér bele az nekem, hogy "meghívlak, örülj neki csórikám, de cserébe azt választod, amit megengedek neked".
Másfelől pedig megértem azt is, hogy valakinek nehezére esik a pénzével olyan életformát támogatni, ami homlokegyenest szembemegy az elveivel. Ha ez az eset áll fent, akkor viszont normálisabb szerintem nem meghívni az illetőt egyáltalán, és mindenki azt vesz a saját pénzén, amit akar.
Ha már meghívom, azt kérne, amit szeretne, hiszen csak úgy van értelme, ha szívesen eszi. Viszont alapból nem hívnék meg olyat, aki teljesen elzárkózik az én életmódomtól és éves közben győzködni próbál, fintorog az ételemet látva, viccelődik, stb. Én nem szólnék érte, ha húsos ételt rendel, az viszont zavarna, ha ezt külön kiemeli, vagy engem kritizál. Sajnos többször is volt szerencsém ilyen emberekkel együtt enni.
Fordított esetben, ha engem hívna meg valaki, akiről tudom, hogy határozott elvek szerint él, igyekeznék tiszteletben tartani, és úgy viselkedni, hogy az az ő értékrendjének többnyire megfeleljen, de legalább ne mondjon ellent azzal. Ha úgy érezném, hogy ez nagyon nehezemre esik, vagy ellentmond az én értékrendemnek, akkor inkább nem fogadnám el a meghívást.
Tehát ha megrögzött húsevő vagy, akkor illetlenség elfogadni egy vegán meghívását. Ha nem ennél olyan ételt, amiben nincs hús, tej vagy tojás, akkor ne hagyd, hogy ő hívjon meg. Fizessetek külön, vagy szervezzetek olyan programot, ahol nem kell enni, inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!