Vegánok, ti ha meghívtok egy mindenevő barátotokat,pl egy kávéra zavar ha ő sima tejeskávét kér ,nem növényit ?
Hívd vegán helyre, he ez lelkiismereti gondot okoz! Problem solved.
(Nem vagyok vegán)
Nekem nem kéne olyan barát, aki ha MEGHÍV, majd Ő eldönti, mit kérhetek, csak azért, mert vegán.
Nem fogom belelocsolni a kávéjába a tejet, de ha tényleg egy tejszínen hisztizik, akkor ilyen barátra inkább nincs szükségem.
Hát szerintem ha valaki így áll a vegánsághoz, az már patológiás. Nem mondom meg, hogy mit kérjen, mindenki azt eszi, amit szeret.
Én vegán vagyok, meg tudom indokolni, hogy miért döntöttem így, és miért fontos ez nekem. De nem azon fog múlni, hogy szeretek-e valakit, hogy ő is vegán-e vagy sem. Persze tök jó, ha az emberek körülöttem nyitottak a növényi alapú táplálkozásra, és nyilván nagyon jó lenne olyan párt találni, aki szintén így táplálkozik, de egyáltalán nem feltétel. Pláne nem akarom senkire ráerőszakolni.
"Tehát ha megrögzött húsevő vagy, akkor illetlenség elfogadni egy vegán meghívását."
Marhaságokat azért ne írjunk már, könyörgöm!
Ha felajánlom, hogy meghívom, akkor én azt úgy értem, hogy válszthat, ami jól esik neki. Nem az én feladatom számára eldönteni, hogy ő fogyaszt-e állati eredetű dolgokat, vagy sem. Én nem fogok, mert nem tartom morálisan helyesnek, de ezt a szemléletet a saját életemre vetítem ki.
Tejtermékekre egyébként nem vagyok annyira "érzékeny", húsos ételekre már kevésbé szívesen hívnék meg bárkit, de ebből nem is szokott probléma lenni, hiszen a barátaim tudják, hogy vegán vagyok, ezért általában ilyen helyekre megyünk együtt enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!