Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Azok a vegák/vegánok, akik...

Azok a vegák/vegánok, akik mindenevő párt választanak, hogy etetik a születendő gyereket?

Figyelt kérdés

A kérdésem húsmentes étkezők tapasztalataira, szokásaira irányul, nem a vélemények érdekelnek.

Tehát, ha te nem eszel húst, vagy más állati eredetűt, de a párod igen, mit adtok, vagy mit fogtok adni a gyermeketeknek? Hússal, vagy húsmentesen fogjátok táplálni?

2021. okt. 31. 16:55
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
67%

40-esnél a pont, több ilyen vegán kéne 👏👍

Röhejes mellesleg, ahogy fröcsögsz, hogy jaj majd jól meghalunk a hústól idő előtt.

Nem, kiscsillag, mivel a MÉRTÉKKEL történő húsfogyasztásnak SEMMILYEN káros hatása nincsen, sőt. Bizonyos vitaminokat nem is tudsz máshogy bejuttatni a szervezetedbe. Szóval majd te leszel max, aki jól meghal majd, ha a takarmánykiegészítőihez nem jut hozzá valamiért.

Vicces, hogy szerinted aki eszik húst IS, az már egyenlő azzal, hogy CSAK azt zabál. Ha így tesz, na akkor valóban jöhet a skorbut és egyebek. De ha nem tűnt volna fel, ilyen ember nagyon kevés van.

2021. nov. 3. 15:21
 42/48 anonim ***** válasza:
0%
Pont azt írtam, hogy a kevesebb húsfogyasztás egészséges, és én fröcsögök, meg csúsztatok? Itt fejeztem be a buta emberekkel való beszélgetést.
2021. nov. 3. 15:53
 43/48 anonim ***** válasza:
84%

Királylány, te úgy osztottad az észt, hogy SEMMIT nem tudsz itt senki szokásairól.

Úgy kezdtél el leugatni mindenkit kollektíven, mintha 100% hús zabáló lenne, nem pedig mindenevő (az már csak a saját égésednek a csúcsa, hogy pont egy vegánnak kezdtél el beszólogatni). Az égvilàgon semmiféle mértéket nem feltételeztél, csak kötekedtél, okoskodtál.

2021. nov. 3. 16:17
 44/48 anonim ***** válasza:
10%
Kedves 41-es, úgy, hogy közös háztartásunk, közös gyerekeink lesznek, én pedig nem fogok hozzájárulni állatok szenvedesehez. Mint mondtam, egyikünknem sem volt sürgető a csaladalapitas. Ha ebben nem tudtunk volna megértésre jutni (amiben simán benne van, hogy ő győz meg engem), akkor legfeljebb kevésbé komoly kapcsolatban maradtunk volna, az se tragédia.
2021. nov. 4. 09:42
 45/48 anonim ***** válasza:
9%

"De mondjuk egy olyan vega, akinél ez elv alapján alakult ki, és nem hisz abban, hogy a húsevés pl. a fogazatunk alapján alap lenne, az miért ad (ha ad) a gyerekének húst."

A válasz nagyon egyszerű: fél a társadalmi nyomástól, ami még 20-30 éve is elvárta, hogy bár felnőttként "mindenki azt eszik, amit akar", de a gyereknek kötelező húst adni vagy pedig pont ezt az elméletet valósítja meg, mert ebben hisz.

Hogy aztán ez nem feltétlenül igaz, az már egy másik kérdés.

2021. nov. 10. 18:42
 46/48 CsakAKommenteketJöttemOlvasni ***** válasza:
0%

Szia, nincs gyerekem. Ha lenne, valószínűleg vegánul etetném, de előtte kikérném a védőnő tanácsát. Ha ő mást mond, természetesen rá hallgatnak.

Egyébként van párom, ő határozottan ellenzi egy gyermek vegán táplálását. Szerencsére (még) egyikünk sem akar babát, így ezen nem tudunk összeveszni.

Ha lenne gyerekünk, akkor tuti járnék vele a védőnőhöz és orvoshoz, hogya párom ne aggódjon azért, mert még mindig nem eszik pulykahusit a gyerek

2021. nov. 26. 10:02
 47/48 anonim ***** válasza:
#40-es vagyok. Én nem vagyok vegán, csupán leírtam az őszinte véleményem!
2021. nov. 26. 18:35
 48/48 anonim ***** válasza:
21%

40-es: az igazi vegánok, akik jól tudják, hogy még a WHO szerint is lehet bőven egészséges egy kisgyermek vegán étkeztetése, nem fognak veled egyetérteni.

Természetesen kompromisszumokat mindig kell kötni az életben, de ebben az esetben a vegán szülő (pláne anya) joggal érezheti úgy, hogy neki kell engednie többet.

2021. dec. 19. 12:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!