Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Azok a vegák/vegánok, akik...

Azok a vegák/vegánok, akik mindenevő párt választanak, hogy etetik a születendő gyereket?

Figyelt kérdés

A kérdésem húsmentes étkezők tapasztalataira, szokásaira irányul, nem a vélemények érdekelnek.

Tehát, ha te nem eszel húst, vagy más állati eredetűt, de a párod igen, mit adtok, vagy mit fogtok adni a gyermeketeknek? Hússal, vagy húsmentesen fogjátok táplálni?

2021. okt. 31. 16:55
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
68%

Mondjuk józan ész alapon. A gyereknek lehetőséget kell adni a választásra. Ha tiltod valamitől, annál jobban akarja. Rengeteg otthon egészséges életmódra kényszerített -ertsd: Semmi édesség, semmi chips, semmi üdítő- gyerek van, aki abban a pillanatban hogy a szülő nem látja és lehetősége van rá, már tömi is magába mértéktelenül a cuccot.

Még kell adni a lehetőséget, hogy a gyérek megkóstoljon mindent,amit csak lehet, majd aztán ő eldönti, akar e húst enni vagy sem. Pláne, hogy a legtöbb kisgyerek nem is nagy husrajono főleg a hozzátáplálásnal.

2021. nov. 1. 16:17
 22/48 anonim ***** válasza:
67%
Én csak azt nem értem, miért normális az, ha valaki ad húst és majd a gyerek eldönti ha nem kér. De az nem normális ha nem ad húst és a gyerek majd eldönti ha kér.
2021. nov. 1. 16:32
 23/48 anonim ***** válasza:
51%

22 Pl azért mert nem csak a húst adom ilyen alapon hanem mimdent. Pl én ki nem állom a sült tököt de beki megcsinálom.

Tehát nem fonok meg tőle SEMMIT. Ha nem kóstolja, honnan kéne tudnia hogy szereti-e

2021. nov. 1. 16:47
 24/48 anonim ***** válasza:
56%

22, miért ne lenne normális dolog??? Az, hogy a szülők vegák vagy vegánok, attól még nem szabad a gyerekre is rákényszeríteni ezt a táplálkozási életmódot, ismerjen meg előtte minden ízt! Csak azért, mert gyerek, még joga van eldönteni, hogy akar-e húst enni vagy nem!

Hozzátenném, én és a barátnőm se vagyunk vegák/vegánok, de ha bármelyikünk az lenne, én akkor se hagynám, hogy csak ezért a gyerektől is meg legyen vonva, had döntsőn majd Ő maga!

#16-os voltam.

2021. nov. 1. 17:11
 25/48 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező,a régi vonalas vegák nagy része semmilyen elvet nem követ, azaz szeret-nem szeret alapon nem eszik húst, tehát nem a vegetarianizmus elve alapján. Aztán vannak az egészségügyi vegák, na ők már képviselnek valamit, és ott van az etikai oldal. Utóbbi kettő esetében valóban érdekes kérdés. Valószínűleg társadalmi nyomás, és a húsevő pár hatására a kisebbségben lévő elves vegák háttérbe szorulnak.
2021. nov. 1. 17:12
 26/48 anonim ***** válasza:
74%

22!

Na és a gyerek hogy kér, ha nem ismeri? Almát se fog kerni, ha nem teszed elé

2021. nov. 1. 17:26
 27/48 Sunshinedoll ***** válasza:
45%
Nekem ugyan nincs gyerekem, de én egy családtagomnak vagy a páromnak se készítek húsos kajákat, így a gyerekemnek se fogok, de ha akar, ehet húst, amit az apja csinál, vagy ha a barátainál van. El fogom neki magyarázni, én miért nem eszek, aztán majd eldönti magának.
2021. nov. 1. 18:31
 28/48 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező, de, kötözködsz. A véleményekre voltál kíváncsi, megkaptad, milyen jogon kötsz beléjük?

Egyébként leírtam, hogy mégis ha megkérdezi a gyerek, hogy apa miért ehet húst, ő meg miért nem, akkor mit mondok?

Hogy azért, mert kisebbségi komplexusom van és csakazértse vagyok hajlandó neki adni, mert jajj, szegény vegák/vegánok így is kisebbségben vannak a húsevőkhöz képest, na de majd én, én majd jól megmutatom nekik?

Vagy mi lesz a menzán? Szerinted nem fogja majd megkérdezni, hogy a többi gyerek miért ehet húst, ő pedig meg sem kóstolhatja? Netán mondjam azt, hogy azért, mert az összes többi gyerek gonosz, bántja ezzel az állatokat? Hát ez nagyon jó lenne. Mondjuk én nem ilyen elborult elvből vagyok vega, hanem egyszerűen azért, mert nem szeretem a húst, soktól undorodom is, az is igaz.

2021. nov. 1. 20:10
 29/48 A kérdező kommentje:

Azért, mert te nem érted a kérdést, még nem kötözködöm. A te példád pl. teljesen érthető így, mivel nem elvből nem eszel húst, hanem mert nem szereted, így valóban nem különbözik más ételtől, amit te nem szeretsz, de a gyerekkel mégis megkóstoltatod.

De mondjuk egy olyan vega, akinél ez elv alapján alakult ki, és nem hisz abban, hogy a húsevés pl. a fogazatunk alapján alap lenne, az miért ad (ha ad) a gyerekének húst.

2021. nov. 1. 20:19
 30/48 anonim ***** válasza:
45%
Aki tudományos tényekben nem hisz az ostoba és nem is fog adni a gyerekének húdt, mert elvakultan hisz a hülyeségben
2021. nov. 1. 20:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!