Azok a vegák/vegánok, akik mindenevő párt választanak, hogy etetik a születendő gyereket?
A kérdésem húsmentes étkezők tapasztalataira, szokásaira irányul, nem a vélemények érdekelnek.
Tehát, ha te nem eszel húst, vagy más állati eredetűt, de a párod igen, mit adtok, vagy mit fogtok adni a gyermeketeknek? Hússal, vagy húsmentesen fogjátok táplálni?
10!
Mókás, ugyanis Magyarorszagon az óvodába NE, vihetsz be külön etelt. De mesélj még.
11
Ez nettó baromság. Bevihetsz, miért ne vihetnél? Vagy szerinted a gluténérzékeny gyereket majd lemérgezik az ott adott sz.rral? Ennyire ostoba te sem lehetsz.
13
Ja persze, a valóságban meg nem ad mert nem fér bele a keretbe. Ebből van balhé évek óta. De amúgy nekik adniuk kell, meg nem hárítható a szülőre, de ha a szülő bevállalja hogy intézi a gyerek étkeztetését akkor nincs belőle semmi. Egy nyilatkozat minden év elején és pont.
Utazó szakemberként több óvodába járok ki, és mindenhol van olyan gyerek, akinek ilyen olyan okok miatt otthonról csomagolnak ételt.
A 7-es válaszolót kérdezném, hogy a hús adása nem egy elv? Miért gondolod, hogy azért, mert több húsevő van a földön, az az "alap", természetes állapot és nem a növényi étrend? Elképzelhetetlen, hogy egy gyerek mondjuk 10 évesen azért haragszik meg, mert addig hússal (is) etették? Kicsit provokatívnak hangzik a kérdésem, de hidd el, nem az, nem annak szánom, tiszteletteljes és kíváncsi vagyok. Abszolút elfogadom, hogy a gyerkőcöd mindenevő, csak az elv érdekel, hogy mi alapján tekinted a húsevést az alapnak?
#9-es, ez hülye hozzáállás, gyakorlatilag a saját életmódozokhoz akarod alapból hozzászoktatni, pedig inkább fordítva lenne reális: attól hogy Ti nem esztek húst, Neki még adhatnál, aztán majd Ő maga később eldönti, de ehhez legalább ismerjen meg minden ízt! Amúgy lehet, hogy egészségileg remekül fejlődik a szervezet, de a hústól lesz erősebb is!
Ezzel pedig így a kérdést is megválaszoltam! :)
#16 A szülők nem a saját belátásuk, életmódjuk szerint nevelik a gyerekeket? Ha szerintem nem szükséges az egészséges fejlődéshez húst fogyasztani, akkor mégis miért készítenék kizárólag a gyerek számára ilyen ételt?
Ha a szülők fogyasztanak húst akkor viszont logikus hogy a gyereket nem vegetáriánusnak fogják nevelni, igaz?
Én nem eszek húst mert utálom. A családból mindenki más eszik,és soha eszembe sem jutott,hogy megvonjam vagy megtiltsam a gyerekeimnek. Az olyan embert aki a gyerekét vagy a ragadozó háziállatait vegán kosztra fogja a nárcizmus és a saját hatalmának a fitogtatása vezérli ,semmi más.
Azzal lehet vitatkozni,hogy egészséges-e a teljesen növényi étrend, de azzal nem, hogy a mértékletes húsfogyasztás és a kiegyensúlyozott (!) vegyes táplálkozás nem egészségkárosító hatású . Később felnőttként mindenki azt eszik amit akar,és vállalja a következményeket .
Nem teljesen értem még mindig. 100 éve pl. a rabszolgaság is totál természetes volt, mint mondjuk most a húsevés. Az tűnik természetesnek, mert a többség húsevő, de biztosan az a természetes, vagy csak a sok éves kultúra része?
És persze, ahol mindkét szülő eszik húst, ott nem kérdés, hogy a gyerek is. De ahol az egyik szülő nem eszik, ott milyen elven alap a hús? Pl. osztrigát se kóstol a gyerekek többsége, attól felnőttként még lehet pont az lesz a kedvence, ha abból indulunk ki, hogy kóstoljon meg mindent és majd ő később dönt.
Tényleg nem akadekoskodok, csak a logika érdekel, hogy vegyes szülő párnál milyen indokból lesz alap a húsevő gyerek. Ott a vega fél is azt vallja, hogy a hús alaprésze a táplálkozásnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!