Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Azok a vegák/vegánok, akik...

Azok a vegák/vegánok, akik mindenevő párt választanak, hogy etetik a születendő gyereket?

Figyelt kérdés

A kérdésem húsmentes étkezők tapasztalataira, szokásaira irányul, nem a vélemények érdekelnek.

Tehát, ha te nem eszel húst, vagy más állati eredetűt, de a párod igen, mit adtok, vagy mit fogtok adni a gyermeketeknek? Hússal, vagy húsmentesen fogjátok táplálni?

2021. okt. 31. 16:55
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
55%

10!

Mókás, ugyanis Magyarorszagon az óvodába NE, vihetsz be külön etelt. De mesélj még.

2021. okt. 31. 18:41
 12/48 anonim ***** válasza:
33%

11

Ez nettó baromság. Bevihetsz, miért ne vihetnél? Vagy szerinted a gluténérzékeny gyereket majd lemérgezik az ott adott sz.rral? Ennyire ostoba te sem lehetsz.

2021. okt. 31. 18:43
 13/48 anonim ***** válasza:
56%
Óvodába nem vihetsz be. Az étel allergiát szakorvosi igazolással bizonyitod, az intézmény pedig azt adja a gyereknek.
2021. okt. 31. 18:45
 14/48 anonim ***** válasza:
35%

13

Ja persze, a valóságban meg nem ad mert nem fér bele a keretbe. Ebből van balhé évek óta. De amúgy nekik adniuk kell, meg nem hárítható a szülőre, de ha a szülő bevállalja hogy intézi a gyerek étkeztetését akkor nincs belőle semmi. Egy nyilatkozat minden év elején és pont.

2021. okt. 31. 18:48
 15/48 A kérdező kommentje:

Utazó szakemberként több óvodába járok ki, és mindenhol van olyan gyerek, akinek ilyen olyan okok miatt otthonról csomagolnak ételt.

A 7-es válaszolót kérdezném, hogy a hús adása nem egy elv? Miért gondolod, hogy azért, mert több húsevő van a földön, az az "alap", természetes állapot és nem a növényi étrend? Elképzelhetetlen, hogy egy gyerek mondjuk 10 évesen azért haragszik meg, mert addig hússal (is) etették? Kicsit provokatívnak hangzik a kérdésem, de hidd el, nem az, nem annak szánom, tiszteletteljes és kíváncsi vagyok. Abszolút elfogadom, hogy a gyerkőcöd mindenevő, csak az elv érdekel, hogy mi alapján tekinted a húsevést az alapnak?

2021. okt. 31. 19:00
 16/48 anonim ***** válasza:
69%

#9-es, ez hülye hozzáállás, gyakorlatilag a saját életmódozokhoz akarod alapból hozzászoktatni, pedig inkább fordítva lenne reális: attól hogy Ti nem esztek húst, Neki még adhatnál, aztán majd Ő maga később eldönti, de ehhez legalább ismerjen meg minden ízt! Amúgy lehet, hogy egészségileg remekül fejlődik a szervezet, de a hústól lesz erősebb is!

Ezzel pedig így a kérdést is megválaszoltam! :)

2021. okt. 31. 19:30
 17/48 anonim ***** válasza:
83%

#16 A szülők nem a saját belátásuk, életmódjuk szerint nevelik a gyerekeket? Ha szerintem nem szükséges az egészséges fejlődéshez húst fogyasztani, akkor mégis miért készítenék kizárólag a gyerek számára ilyen ételt?

Ha a szülők fogyasztanak húst akkor viszont logikus hogy a gyereket nem vegetáriánusnak fogják nevelni, igaz?

2021. okt. 31. 23:44
 18/48 anonim ***** válasza:
79%
Én is megcsinálok sokmindent a fiamnak amit nem eszek. Van amit a férjem semm neki mégis megcsinálok. Mert én is úgy gondolom, hogy attól mert én nem szeretem ő még lehet hogy igen. Ez több ízben be is bizonyosodott már. Engedem hogy saját maga döntse el mit szeret és mit nem.
2021. nov. 1. 06:53
 19/48 anonim ***** válasza:
76%

Én nem eszek húst mert utálom. A családból mindenki más eszik,és soha eszembe sem jutott,hogy megvonjam vagy megtiltsam a gyerekeimnek. Az olyan embert aki a gyerekét vagy a ragadozó háziállatait vegán kosztra fogja a nárcizmus és a saját hatalmának a fitogtatása vezérli ,semmi más.

Azzal lehet vitatkozni,hogy egészséges-e a teljesen növényi étrend, de azzal nem, hogy a mértékletes húsfogyasztás és a kiegyensúlyozott (!) vegyes táplálkozás nem egészségkárosító hatású . Később felnőttként mindenki azt eszik amit akar,és vállalja a következményeket .

2021. nov. 1. 11:32
 20/48 A kérdező kommentje:

Nem teljesen értem még mindig. 100 éve pl. a rabszolgaság is totál természetes volt, mint mondjuk most a húsevés. Az tűnik természetesnek, mert a többség húsevő, de biztosan az a természetes, vagy csak a sok éves kultúra része?

És persze, ahol mindkét szülő eszik húst, ott nem kérdés, hogy a gyerek is. De ahol az egyik szülő nem eszik, ott milyen elven alap a hús? Pl. osztrigát se kóstol a gyerekek többsége, attól felnőttként még lehet pont az lesz a kedvence, ha abból indulunk ki, hogy kóstoljon meg mindent és majd ő később dönt.

Tényleg nem akadekoskodok, csak a logika érdekel, hogy vegyes szülő párnál milyen indokból lesz alap a húsevő gyerek. Ott a vega fél is azt vallja, hogy a hús alaprésze a táplálkozásnak?

2021. nov. 1. 16:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!