Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Akik vegetáriánusok lettek,...

Akik vegetáriánusok lettek, miért lettek azok?

Figyelt kérdés
Hallottam már olyanról, hogy valaki azért, mert sajnálja az állatokat, de van ennek más oka is?
2021. aug. 24. 09:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt állatvédő vagyok, másrészt már gyerekként sem rajongtam a húsért, de akkor még belém tukmálták. Mióta én vagyok a konyhafőnök, senki sem erőltethet belém olyasmit, amire ránézni sem bírok; nem mellesleg a rendszeres rosszulléteim is megszűntek, ez sem utolsó szempont.
2021. aug. 24. 18:37
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
3-as hozzászólóhoz hasonlóan én is eü. miatt eszem semmi vagy inkább minimális (2 havonta pár falat) állati eredetű terméket. Csak pozitiv hatások értek miután elhagytam ezeket. Nincs gyomorsav feljövetel, kajakóma mikor sokat eszek, izületi húzódások ritkábban vannak és gyorsabban elmúlnak, a nátha és influenza azóta még nem jött ki rajtam, felesleg nincs rajtam stb...
2021. aug. 25. 08:09
 13/18 anonim válasza:
100%

Sosem szerettem a húst. Gyerekkoromban belém erőltették, csak azért ettem meg, akkor is főleg csak a csirkemellet.

Így nekem nem volt nehéz felnőttként lemondani róla. Nem hiányzik egyáltalán.

2021. aug. 26. 19:03
 14/18 anonim válasza:
22%
13: Én is így vagyok ezzel. Gyerekként belém erőltették, így a csirkemellet megeszem, meg a darált húst mondjuk rakott ételként zöldséggel. Mostanában már nem kívánom a húst szinte egyáltalán, főleg nyáron. Ha eszek is, akkor zöldségkörettel jobban esik. Valamennyit fogok szerintem enni, de nem sokat.
2021. aug. 26. 20:47
 15/18 anonim ***** válasza:
75%

Én gyerekkorom óta (18 éve) vegetáriánusként nem vállalok közösséget a mai divatvegákkal, akik pár propagandavideó megnézése után változnak át egyik napról a másikra, és térítgetnek, zaklatnak, lehurrognak másokat, amiknek eltérőek a táplálkozási szokásaik, és foggal-körömmel hangoztatják, hogy náluk nincs egészségesebb az univerzumban.

Nekem volt egy ilyen ismerősöm. 2 és fél évig büszke nyersvegán náci volt, az Instája is csak erről szólt, hogy mennyire tudományos és “thökkéletes” lenne az egész emberiség számára, amit folytat… mára pedig gyógyíthatatlan beteg. Tönkretette az egész szervezetét, és most gyógyszereken él.

Nem gondolom azt, hogy mindenkinek való a vegetáriánus vagy vegán táplálkozás.

Amit én tudok magamról, hogy genetikailag így vagyok bekódolva. Világ életemben undorodtam a hústól, egyszerűen nem vagyok kompatibilis vele gyerekkorom óta, durva hiánybetegségeim sem voltak soha, pedig anyámat rendszeresen riogatta a háziorvos, hogy nem fogok megfelelően fejlődni és egy nyomorék leszek 20 éves koromra, de nem lett igaza. 😅

2021. aug. 29. 16:41
 16/18 anonim ***** válasza:
80%
15 vagyok: + papírom van róla, hogy allergiás vagyok a disznó- és a marhahúsra, szóval okkal utasítja el a szervezetem, amióta élek.
2021. aug. 29. 16:43
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer ettem egy húsos kaját (valami marhahúsos tortilla volt) ami olyan gusztustalan volt, hogy utána hetekig nem kívántam a húst. Akkor utánanéztem mit lehet enni azon kívül, és igazából annyival egyszerűbbnek, finomabbnak és könnyebben emészthetőnek érzem, hogy "így maradtam", nem is tervezek újra húst enni. Aztán persze utólag rájöttem hogy így jobb a bolygónak, meg az állatoknak, stb, de nem ez motivált alapvetően.
2021. szept. 7. 10:31
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

#17 vagyok

Amúgy sose szerettem, de amíg anyám főzött, addig nem volt más opció. Szerencsére most már a magam ura vagyok.

2021. szept. 7. 10:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!