Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Akik vegetáriánusok lettek,...

Akik vegetáriánusok lettek, miért lettek azok?

Figyelt kérdés
Hallottam már olyanról, hogy valaki azért, mert sajnálja az állatokat, de van ennek más oka is?
2021. aug. 24. 09:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
10%
Persze rettentően utálom a növényeket mert egy csomóra allergiás vagyok de azokat nem ehetem ezért a többi növényt büntetem viszont ha sok húst eszek az eltelít és nem tudok hatékonyan küzdeni a növények ellen.
2021. aug. 24. 09:21
 2/18 anonim ***** válasza:
80%

A nővérem 20 éve vega,ma már inkább vegán. Állatvedelem miatt lett az de par év alatt rájött,hogy jobban is érzi magát,egészségesebbnek. 2 gyereket is szült,hiánybetegség nélkül.

Jómagam konkrétan az Eathlings című film után egy évig nem bírtam húst enni. Valószínűleg én rosszul csináltam ( egyhangúan) mert vérszegény lettem plusz híztam majd 10 kilót..

De nekem egy ev után szörnyen hiányzott a hús,mert szeretem nagyon. Így a mai napig eszem,bar próbálok heti több alkalommal húsmenteset enni.

2021. aug. 24. 09:25
 3/18 anonim ***** válasza:
91%

Mi talán a férjemmel egy kisebbséget képviselünk, mert kizárólag egészségi okból nem eszünk húst (nem is szeretem magunkat vegetáriánusnak hívni). Egyszerűen annyi, hogy kipróbáltuk, és azóta sokkal jobban érezzük magunkat, energikusabbak vagyunk, lefogytunk, nincs gyomorégés, kajakóma, stb. Az állatvédelem egyáltalán nem szerepelt a szempontjaink között, a tágabban vett környezetvedelem egy kicsit. Tehát nem hiszem továbbra sem, hogy az ember ne ehetne néha húst, de azt igen, hogy ez az iszonyatos mértékű húsfogyasztás káros a környezetre.

Két gyerekünk van, ők esznek húst.

2021. aug. 24. 09:33
 4/18 anonim ***** válasza:
15%

szerintem divatból lesz a vegetáriánusok nagy rsze vegetáriánus

semmi értelme, vagy tudományos alapja nincs.

A legtöbben csak majmolják a többi vegetáriánust(tisztelet a kivételeknek)

nagyrészt káros bohóckodás az egész

2021. aug. 24. 10:00
 5/18 anonim ***** válasza:
4%

Én csak gabonát, krumplit, rizst és gyümölcsöt fogyasztok.

Vodka, pálinka, rum.

Édesapám miatt lettem vegetáriánus.

2021. aug. 24. 10:17
 6/18 anonim ***** válasza:
95%
Egészségügyi okokból nem eszem húst. Fokozatosan hagytam el, ig, nem volt gond.
2021. aug. 24. 10:19
 7/18 anonim ***** válasza:
98%

#5 ezt alkoholizmusnak hívják nem? 😆

Én elsősorban divatból lettem az, nem tagadom. Persze mindig is sajnáltam az állatokat. De a végeredmény ugyanaz, függetlenül attól miért választotod ezt az étkezési szokást. Nem szenved annyi állat! Szerintem ez a vegánság egyfajta diadala.

2021. aug. 24. 10:27
 8/18 anonim ***** válasza:
71%

"semmi értelme, vagy tudományos alapja nincs."

nyilván azért nincs tudományos alapja mert nem tudsz olvasni, így tanulmányt se láthattál.

2021. aug. 24. 11:13
 9/18 anonim ***** válasza:
88%
Vallási okai is lehetnek, de az nálunk ritkábban fordul elő. Lehet környezetvédelmi oka, és amit a legtöbben említettek itt, az egészségügyi ok. Én etikai okokból csinálom, az állatok miatt.
2021. aug. 24. 11:41
 10/18 anonim ***** válasza:
95%
Mindig az voltam, utoljára oviban tudták belém erőltetni a papírvékonyra klopfolt rántott csirkemellet (azt se sokáig, a végén már csak a panírt ettem le róla). Nekem nem ízlett semmilyen húsféle/húsos étel, a legtöbbet a szaga miatt alapból meg sem kóstoltam.
2021. aug. 24. 13:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!