Vegák, vegánok! Tudnátok tippeket adni, milyen soványabb, magas fehérje tartalmú feltétet ehetnék hús helyett? Receptes oldalak+ötleteket is szívesen fogadok:)
Leírom amiket szoktam: light feta sajt, light mozzarella, tojás, tofu.
Emellett imádom a húspótlókat (grill szejtán, szója virsli, vegán kolbászok), de sajnos ezek a kész termékek nagyon drágák.
Szafi proteines répás fasírt porát is próbáltam. Ízlett is nagyon, azonban sajnos elég kevés a fehérje benne:(
Versenyszinten sportolok, ezért kellene odafigyelnem az elegendő fehérjebevitelre.
Mindenféle hüvelyes sok fehérjét tartalmaz, emellett nem is drága, sokféle képpen el lehet öket készíteni.
Én nem feltétként fogyasztom ezeket, hanem a "föétel" részeként, összefözve velük.
https://www.youtube.com/results?search_query=kov%C3%A1cs+zol..
Nagyon könnyű és finom kajákat készít. Sokat elkészítettem ezek közül. Kedvencem a csicseri fasírt.:)
Köszönöm a tippeket!
Hüvelyeseket szoktam fogyasztani, bár csak módjával mert sajnos engem nagyon puffasztanak.
Erről az oldalról biztos hogy ki fogok próbálni pár receptet!
Igen Már sokkal jobb a helyzet mint régen, akkor szinte egyáltalán nem tettem őket.
Elkészítettem a csicseri fasírtot, hát valami isteni lett
Még annyi kérdésem lenne, hogy szerintetek gond, ha minden héten eszek valami szójásat?
Tofu szoktam heti egyszer fogyasztani, vagy néha szójagranulátumból készítek recepteket
Nem, nyugodtan mehet a tofu. Először én is idegenkedtem tőle, hogy fitoösztrogén ecc. de végül nem okozott problémát.
Én akkor fogyasztottam sokat, mikor fogyás miatt belevágtam egy ilyen vegán-vegetariánus keto diétába, ahol főleg leveseket, tojást, tofut, tempeh-t (bár ez drága volt szóval nem vettem sokszor) ettem. Kb. heti 3x ettem tofut, kb. 2 hónapig rendszeresen. De mióta nem keto-zom azóta azért változatosabb az étrendem és több hüvelyest eszem. A tofu-t pedig még ritkábban.
Ne dőlj be a protein poroknak meg húspótló mock-meateknek, mert a legfontosabb, hogy fenntartható diétát tudj kialakìtani magadnak ahol nem csak a makróid passzolnak, de a pénztárcád is rendben van.
Erre a tofu, hüvelyesek, tojás és ha fogyasztassz tejtermékeket (én nem) jó alternatívák. Olcsóak és gyorsan kész vannak.
Sajnos anyagilag nem is tudnám megengedni (pedig imádom az ízület) hogy rendszeresen egyek húspótlókat, kész szejtánt meg kész vegán virsliket.
Összeírtam most a magasabb fehérje tartalmú zöldségeket, Hüvelyeseket, meg amiket mondtatok. Így tök jól lehet tényleg fedezni a fehérje szükségletet. Nem is gondoltam hogy a kelbimbóban is például milyen sok fehérje van, pedig csak zöldség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!