Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért jó a vegánozás, ha...

Miért jó a vegánozás, ha nincs különösebb orvosi oka?

Figyelt kérdés
2021. jún. 26. 05:45
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
89%
Mert az adott személy így érzi jól magát. Saját döntése és magánügye.
2021. jún. 26. 06:54
 2/22 anonim ***** válasza:
52%
Én egyelőre vega vagyok, és azért jó nekem, mert undorodom a hústól. Ahogy közelít a falat, eszembe jut, hogy egy halott állat, aki egész életét végig szenvedte, és már teszem is le, mert jön a hányinger. Gondolom a vegánok nagy része hasonlóan érez a tejjel, sajttal stb-vel kapcsolatban.
2021. jún. 26. 07:03
 3/22 anonim ***** válasza:
37%

Sok pénzt, sok időt, sok ismeretet és sok természezi erőforrást igényel, hogy egészségesen lehessen valaki vegán, ezért a többség számára megvalósíthatatlan vagy egyenesen az egészségre káros, ha hírtelen lemond az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásáról.

Általában arra jó, hogy hamis boldogságot, elégedettséget keltsen, miszerint ha vegán vagyok, akkor rengeteget tettem a Földön élő összes ember és állat jólétéért. Ez persze egyáltalán nem igaz, de mégis jó érzést okoz, kb. mint amikor elkezdtük használni a múanyag palackokat, poharakat és a nejlon zacskókat.

50 év múlva fog csak kiderülni - ha tényleg elterjed - hogy a veganizmus micsoda elképzelhetetlen károkat okoz egyéni és társadalmi szinten egyaránt.

2021. jún. 26. 07:04
 4/22 anonim ***** válasza:
29%

"50 év múlva fog csak kiderülni - ha tényleg elterjed - hogy a veganizmus micsoda elképzelhetetlen károkat okoz egyéni és társadalmi szinten egyaránt."

He?

2021. jún. 26. 07:06
 5/22 anonim ***** válasza:
72%
A veganizmus nem arról szól, hogy valaki nem eszik húst, ilyen-olyan okból. Az egy életforma, világnézeti okból nem fogyasztanak vagy egyáltalán használnak bármilyen állati eredetű terméket. Tehát egy vegán szőrmebundát se fog venni, mert az ellen küzd, hogy kihasználjuk az állatokat.
2021. jún. 26. 07:39
 6/22 anonim ***** válasza:
32%
Mert elfelejtik, hogy az ember fogazata és emésztőrendszere alapján nem kérődző, mint pl. a birkák. Fontosabb az elv, mint a saját egészségük.
2021. jún. 26. 07:40
 7/22 anonim ***** válasza:
79%

Lehet lepontozni a 6-os választ, meg ezt is akár, de a tények attól még nem fognak megváltozni. A veganizmus alapvetően nem orvosi vagy dietetikai fogalom, hanem egy állatjogi mozgalom.

[link]

2021. jún. 26. 07:53
 8/22 anonim ***** válasza:
62%

7-es: aki szerint a növényevö = kérödző, az ne akadjon biológiai érveket használni, mert fogalma sincs a témától!

Föleg, hogy nem csak ragadozó meg növényevő van, emellett a ragadozók illetve növényevők fogazata sem egységes!

Az ember meg biológiailag mindenevő, ami annyit jelent, hogy képes csak növényi, csak állati, illetve vegyes étrenden is megélni minden probléma nélkül.

2021. jún. 26. 07:59
 9/22 anonim ***** válasza:
84%
1es ne írj hülyeségeket. Nem csak az álltai eredetű táplálékban van fehérje. Én nem vagyok vegán, még csak vega se, de aki az lesz, az általában nem egészségügyi okokból választja, hanem inkább környezetvédelmi okokból...
2021. jún. 26. 08:20
 10/22 anonim ***** válasza:
64%
Természetesen állat- és környezetvédelmi okokból. Lehet mindenevőnek lenni, de kur*a hüly*k azért ne legyünk már.
2021. jún. 26. 09:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!