Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mivel lehet a tojást helyettes...

Mivel lehet a tojást helyettesíteni mert nagyon hiányzik?

Figyelt kérdés

Vegán lettem már lassan fél éve, úgy minden nélkül elvagyok de egyedül a tojás nagyon hiányzik, egyik kedvencem volt a lágytojás, tükörtojás... próbáltam helyettesíteni amiket olvastam de se ízben sem állagban nem azt kaptam mint egy tojás..

Mit csináljak, úgy ennék most is egy lágytojást..

2021. febr. 13. 08:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
78%
szerintem ha ennyire kívánod, lehet van benne valami amit a szervezeted igényel. Szerintem edd meg...én is voltam vegán egy fél évig, de a sajt hiányzott, így már nem címkézem magam, eszem amit kívánok. Húsra nem kívántam rá 3 éve.
2021. febr. 13. 10:38
 12/17 anonim ***** válasza:
23%

11-es a narkósnak, alkoholistának, cigisnek, kávé vagy bármilyen függőnek is a szervezete jelez ha nem kapja meg az adagját, ezeket is igényli a szervezete? Ugye hogy nem. A tojást se.

Kérdező ha ennyire kívánod hát egyél. De ne rendszeresen. Kéthetente megeszel egy-kettőt még nem lesz bajod.

2021. febr. 15. 01:26
 13/17 anonim ***** válasza:
57%
A narkót összehasonlítani egy étellel? A tojásban lehet olyan tápanyag amit igényel a szervezete. Lehet , sőt biztos, máshonnan is be tudná vinni de ha ennyire kívánja a tojást azért az nem egy adag heroin, hogy megfossza magát tőle.
2021. febr. 15. 10:37
 14/17 anonim ***** válasza:
34%
És mit igényel belőle? A káros telített zsírsavakat? Vagy a koleszterint? Azért írtam azokat, mert itt is az ÍZRE vannak rászokva az emberek, nem a tojásban valami (amúgy egészségtelen) összetevőre. Chipsre is rá lehet szokni meg a csokira is, mégse egészséges egyik se (sőt). Azoknál se a krumplira meg a kakaóra szoknak rá hanem az ízfokozókra (nátrium glutamát, finomított cukor)
2021. febr. 15. 14:54
 15/17 anonim ***** válasza:
74%
Vitaminok is vannak a tojásban, míg a csokiban, chipsben nincs semmi ami hasznos. Ha valaki nincs ezekre ráfüggve, mint ahogy én sem, akkor a szervezete azt fogja igényelni amire szüksége van, mint ahogy nekem is.
2021. febr. 15. 17:35
 16/17 anonim ***** válasza:

14

A tojásban van fehérje,vitaminok is.A koleszterinre meg szüksége van az embernek az életben maradáshoz.Az állati zsiradékot de a tojást sem igazán lehet pótolni.

------------------------------------

A koleszterinről:

[link]

2021. febr. 28. 14:33
 17/17 anonim ***** válasza:
Próbáltam mindenféle vegán tojás receptet, de nagyon kiábrándítóak voltak. Végül háztáji tojást veszek. Boltban is lehet kapni néhányat, pl a YouTyúk márka ilyen. Ha egyszer lesz kertem majd tartok saját tyúkot.
2021. márc. 14. 19:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!