Vegánok! Hogyan pótoljátok azokat az anyagokat, amiket nem tudtok növényi eredetű termékekkel bevinni?
Figyelt kérdés
Tapasztalatlan vagyok és nem tudom, mi a legjobb megoldás mondjuk a B12 vitamin bevitelére. Egyáltalán mi az, amire figyelni kell?2021. febr. 3. 19:34
1/5 anonim válasza:
rengeteg ilyen kérdés van, olvasd azokat, vagy máshol blogokat: csak a b12-t kell pótolni, de azt a húsevőknek is. tablettát kell szedni.
2/5 anonim válasza:
Nem kell tabletta. Ha falun veszed a zöldségeket vagy ott élsz és magadnak termeled, akkor rajta van a növényeken, ha nincs agyonra permetezve. Városiként meg lehet venni szójatejet például, amihez van B12 vitamin hozzáadva, de más termékekhez is adnak hozzá. Amire figyelni kell az az esszenciális aminosavak bevitele, ami igaz a húsban megvan egyszerre, de ha jól variálod az étkezésed a növényi táplálkozással se lehet gond. Be tudod vinni szójából, lencséből, dió, bab meg a gabonákban is van, ezért érdemes teljes kiörlésű kenyeret venni/késziteni.
3/5 Sunshinedoll válasza:
B12 tablettát szedek, vagy ha tudom, hogy sokat leszek úton és utazni fogok, akkor injekciót, ami jó asszem 3 hónapig.
Egyébként meg ezen kívül csak D-vitamint szedek (ezt egyrészt mindenkinek is kéne az immunrendszer miatt, másrészt meg nem megyek nagyon napra, szóval azért is fontos), minden mást be tudok vinni növényekkel is.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat!
2021. febr. 4. 10:35
5/5 anonim válasza:
B12 pezsgőtabletta
Ezen kívül C+D vitamint szedek, de ezt már régebb óta mint hogy étrendet váltottam volna, nem kimondottan emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!