A disznóvérhez milyen anyagokat kell adni hogy ne alvadjon meg?
Figyelt kérdés
Milyen könnyen elérhető anyagok vannak amik meggátolják a véralvadást?
nem baj ha ez az anyag mérgező mert nem étkezési célra kell.
2020. ápr. 10. 13:38
1/6 anonim válasza:
Tedd át a kérdést a tudomány rovatba. Akik itt válaszolnak, azok a sertésvér étkezési célú felhasználásban profik.
2/6 anonim válasza:
Citromsavat. Ezt az alvadásgátlót használják az emberi vérellátásban is a gyógyászati célra vett vér alvadásának meggátlására.
A házi vagy hentes gyakorlatban habverővel "kikeverik" a vért, amikor is a véralvadás végbemegy, de a keletkező fibrinszálak a babverőre tapadnak és a folyadék (savó) nem áll össze egységes kocsonyává.
4/6 anonim válasza:
Disznóvérhez sót kell adni, hogy ne alvadjon meg.
5/6 anonim válasza:
Hentesként mondom, hogy házilag sóval szokták kikeverni, mondjuk egy disznó kb 5 liter véréhez 1 marék só. De kézzel bármi adaléknélkül is ki lehet belőle keverni a kézre akadó kis szálakat, és ha azokat eltávolítod, nem alvad a vér. Nagyobb méretekben nátrium-citrátot alkalmaznak, azt is fel lehet használni étkezési célokra, felesleges lenne mérgekhez nyúlni bármi is a célod
6/6 A kérdező kommentje:
Nem is akartam méreghez nyúlni csak nem lett volna baj ha picit mérgező.
Köszönöm a választ
2020. ápr. 22. 20:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!