A vitaminkészítményekből nem tudjuk felvenni a hasznos anyagokat?
Figyelt kérdés
Ha azon a logikán indulunk el, hogy az ásványvízből nem tudjuk felvenni az ásványi anyagokat, mert azok szervetlen formában vannak és a szervezet csak a szervest tudja felvenni, akkor ugyanez a helyzet a vitamintablettákkal is? Abból se tudom felvenni pl. a magnéziumot, C-vitamint, B-vitaminokat?2012. nov. 27. 20:10
1/6 anonim válasza:
És ezt a baromságot ki mondta neked? Fel tudod venni az ásványi anyagot a vízből is, és pont, hogy tipikusan szervetlen formában vesszük fel az ásványi anyagokat.
Az csak hab a tortán, hogya az említett V,B vitamin meg szerves anyag. Szóval kicsit azért tanuld már meg mit jelentenek ak ifejezések, mielőtt dobálózol velünk...
2/6 A kérdező kommentje:
Bocsi, de nem hiszem hogy rögtön engem kéne minősíteni... én ezt olvastam, és csak választ akartam kapni, hogy így van-e vagy sem. Nem vagyok se vegyész se kémikus, lehet a kérdésemből nem derült ki de a szintetikus eredetű vs. természetes ásványi anyag, vitamin felvételére akartam normális, számomra is érthető választ kapni.
2012. nov. 27. 20:30
3/6 anonim válasza:
A kalciumot pld nehezen és kis hatékonysággal veszi fel a szervezet.Mi vegyészek rájöttünk hogy komplex vegyületben levőt sokkal nagyobb százalékban tudja a szervezet hasznosítani.Ezért készítenek Calcium Sandoz tablettát ami egy komplex.Azt nem lehet ex catedra kijelenteni hogy csak a szervesanyagot tudja felvenni a szervezet, ahány elem vegyület annyiféle.A vitamintabletták eleve optimalizálva vannak hasznosulásra azért csinálják őket.Pld filmtablettákat is azért készítenek.C vitaminnál van egy téveszme hogy 60 mg-nál többet nem kell naponta fogyasztani mert nem hasznosul, ez nem igaz!A nagy feleslegben alkalmazás elve pld a C vitaminnál lényeges szempont!500mg-nál kevesebbet naponta nem is érdemes bevenni!
4/6 anonim válasza:
És még egy fals hamis közszájon forgó hazugság! Nem igaz hogy a szintetikus és természetes vegyület között élettanilag nagy különbség van!Ezt olyanok terjesztik akik azt se tudják mi az a szintetizálás! Az emberi szervezet a citrátkörben naponta egy kiló vegyületet szintetizál, enélkül nincs élet!
5/6 doboszoli válasza:
Köszönjük, kedves vegyész hozzászóló!
Megint tanultam valamit, ment a zöld.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Mostmár tisztán látok. Ment a zöld. :)
2012. dec. 9. 09:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!