Miért hasznos a szervezet számára ha nem eszik valaki húst?
Nem tudom, mennyire érdemes érvelni egy ketogén fannal, de megpróbálom:
A vörös húsok és feldolgozott élelmiszerek bizonyítottan rákkeltők. Magas telített zsírsav tartalmuk pedig egy csomó metabolikus probléma alapköve.
Sokkal fenntarthatóbb a húsmentesség, mint a ketogén trend.
Az embernek nincsen teljesen olyan fogazata, mint más mindenevőknek és csak azért, mert az evolúció során megtanultuk megemészteni a főtt húst még nem jelenti azt, hogy az állati eredetű ételek csökkentése ne lenne hasznos vagy azt, hogy ne lehetne megélni hús nélkül. Az ember, a disznókhoz meg majmokhoz hasonlóan opportunista húsevő: megeszi, ha nincs más. Csak ma már a fene nagy jó dolgunkban ez lett az elsődleges fehérjeforrás úgy, hogy maga a hús minősége a feldogozott élelmiszerek meg az agyonhormonozott és gyógyszerezett állatok miatt óriásit csökkent!
Számomra hihetetlen, hogy egyesek szerint ha változik valakinek az étkezése, életmódja, akkor az egészségügyi problémái nem változnak. Hogy a francba ne változnának? Nyilván vannak anatómiai meg genetikai gondok, amik olyanok, amilyenek (bár a tüneteken étrenddel is lehet segíteni), viszont pl. az epeprobléma kifejezetten a szar kajálástól szokott kialakulni, ezt és nagyon sok ehhez hasonló problémát, cukorbetegség, szív-és érrendszeri panaszok, hisztamin-intolerancia, agyvérzés kockázata stb. óriásit lehet javítani a megfelelő étkezéssel, akár tünetmentesség is lehet tenni.
A cukorbetegség bár valóban a vércukor nem megfelelő szintjéhez van köze, azt nagyon nagy mértékben befolyásolja a bevitt zsír minősége és mennyisége! Aki zsíros és erősen feldolgozott élelmiszereket eszik, az borzasztóan megborítja a cukorháztartást és nagy mértékben növeli a cukorbetegség kockázatát.
16 # Nem képmutatás az, ha valaki információt szerez és ahhoz mérten igazítja az étrendjét és rájön, hogy amit addig csinált nem feltétlen volt jó neki, vagy a világnak vagy a környezetnek vagy az állatoknak, tökmindegy, sőt még csak nem is volt annyira élvezetes, mint hitte.
Mikor én húst ettem, ölni tudtam a jó steakért, most meg már rágondolni se tudok, hogy húst egyek, mert egyrészt nem hiányzik, másrészt sokkal erősebb bennem az erkölcsi döntés, amit meghoztam, mint az, hogy egy pillanatnyi örömöt kapjak azáltal, hogy húst eszek. Egyáltalán nem vágyok rá, mert a húst/állatokat nem tekintem élelmiszernek, így eszembe se jut megenni őket. És csak alig több mint egy éve, hogy nem eszek húst, mégsem hiányzik.
Ráadásul a húsnak nincs íze, a húsnak olyan íze van, ahogy elkészíted és ahogy befűszerezed. Szóval nem a hús íze a jó, hanem az elkészítési módja az, ami élvezetet hoz és rengeteg zöldséges ételt is meg lehet csinálni nagyon hasonló ízvilágban, mint a húsokat.
Vagyis legalábbis még nem láttam embert pl. sima sós lében megfőtt csirkemellett enni jóízűen mondjuk.
#18 Oké, de a te sztorid nem releváns mások szempontjából. Mindenki máshogy reagál az őt érő impulzusokra, te nem leszel morálisan felsőbb rendű, azért, mert te így csinálod, más meg amúgy.
Tény, hogy a fújolgás kevésbé célravezető ilyen helyzetben, de ennek semmi köze nincs a húsevéshez meg a képmutatáshoz, hanem sokkal inkább ahhoz, hogy ki milyen ember és milyen érvrendszert alkalmaz.
Akik nem fogyasztanak húst vagy vörös húst azoknál az életkor is magasabb.
Mediterrán étrend a földközi tengernel élők között, izraelita emberek várható élettartalma.
A magyar rántott hús meg egyébb rántott cuccok végtelen károsak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!