Vegák miket esztek ebédre?
Mostanában volt:
- Lencsefasírt krumplisalátával
- Gombapörkölt tarhonyával
Készülök csinálni:
- Hamis gulyásleves (hús kimarad, füstölt paprika mehet bele)
- Fűszeres kukorica chowder: [link]
- Matar paneer, basmati rizzsel
- Csilis bab (Steiner Kristóf receptjét ajánlom kiindulópontnak)
Lusta megoldásnak a lidl ázsiai zöldségeit szoktam, pont #11-es tésztával, szójaszószos mártásban, pici szezámmaggal megszórva :)
Huhh, nekem van pár nagy kedvencem amit innen onnan ellestem.
Az egyik:
Mandarin rizs (mert az étterem neve Mandarin volt a hol ilyet ettünk)
Rizs, teavajon pirítom, bazsalikommal és sóval főzöm
Mellé sütök zöldséget, valamilyen hagymát, kaliforniai paprikát, cukkinit, répát. De bármit lehet. Ezt csak sózom, a zöldségek íze a lényeg + szőlőmag olajon és teavajon sütöm őket
És mellé joghurtos öntetet keverek hidegen. Ebbe megy
- bors
-pici só
- petrezselyem
- oregano
- bazsalikom
- kömény
- csöpp mustár és citrom (hogy külön ne lehessen kiérezni az ízén hogy van benne)
- fokhagyma ízlés szerint, én keveset szoktam
Mindenből kicsit, hogy semminek ne legyen domináns íze.
Mindig a szósszal kezdem, hogy legyen ideje összeállni
Úgy tálalom hogy nem keverem össze, Hanem egymás mellé, és mindenki úgy kevergeti, eszi ahogy akarja.
Isteni, könnyed, és gazdag ízvilágú.
Az indiai rántott zöldségek is finomak, nevezetesen pakora. Egyszerű kikeverni, csak csöpögős, ennyi a macera vele. Indiai menta szósszal szoktam enni. Elsőre nem hangzott jól, de eszméletlenül finom.
Olyan kínai "szezámos csirkét" pedig úgy szoktam hogy kikeverem a bundát meg a mázat.
A bundát kisütöm magában, vagy zöldséget forgatok bele (főleg karfiolt), és azt a mázba. Nem ugyanaz, de elég hasonló. Nekem pl egyik kedvencem volt a szezámos csirke, és ezzel a verzióval megoldottam minden hiányérzet nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!