Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegák miket esztek ebédre?

Vegák miket esztek ebédre?

Figyelt kérdés
sajnos már kicsit unalmas a rántott sajt, stb. nem tudom mit ehetnék, de húst nem akarok
2021. jan. 2. 12:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Ma paradicsom szószos gombával és spenóttal töltött tortillat, holnap ázsiai zöldség mixet szója szószos mártással és tésztával.
2021. jan. 3. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Mostanában volt:

- Lencsefasírt krumplisalátával

- Gombapörkölt tarhonyával

Készülök csinálni:

- Hamis gulyásleves (hús kimarad, füstölt paprika mehet bele)

- Fűszeres kukorica chowder: [link]

- Matar paneer, basmati rizzsel

- Csilis bab (Steiner Kristóf receptjét ajánlom kiindulópontnak)



Lusta megoldásnak a lidl ázsiai zöldségeit szoktam, pont #11-es tésztával, szójaszószos mártásban, pici szezámmaggal megszórva :)

2021. jan. 3. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
Igen. Én is szórtam rá szezámmagot is. :) Legjobb lusta recept.
2021. jan. 3. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:

Huhh, nekem van pár nagy kedvencem amit innen onnan ellestem.


Az egyik:

Mandarin rizs (mert az étterem neve Mandarin volt a hol ilyet ettünk)

Rizs, teavajon pirítom, bazsalikommal és sóval főzöm

Mellé sütök zöldséget, valamilyen hagymát, kaliforniai paprikát, cukkinit, répát. De bármit lehet. Ezt csak sózom, a zöldségek íze a lényeg + szőlőmag olajon és teavajon sütöm őket

És mellé joghurtos öntetet keverek hidegen. Ebbe megy

- bors

-pici só

- petrezselyem

- oregano

- bazsalikom

- kömény

- csöpp mustár és citrom (hogy külön ne lehessen kiérezni az ízén hogy van benne)

- fokhagyma ízlés szerint, én keveset szoktam

Mindenből kicsit, hogy semminek ne legyen domináns íze.

Mindig a szósszal kezdem, hogy legyen ideje összeállni

Úgy tálalom hogy nem keverem össze, Hanem egymás mellé, és mindenki úgy kevergeti, eszi ahogy akarja.

Isteni, könnyed, és gazdag ízvilágú.

2021. jan. 13. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:

Az indiai rántott zöldségek is finomak, nevezetesen pakora. Egyszerű kikeverni, csak csöpögős, ennyi a macera vele. Indiai menta szósszal szoktam enni. Elsőre nem hangzott jól, de eszméletlenül finom.


Olyan kínai "szezámos csirkét" pedig úgy szoktam hogy kikeverem a bundát meg a mázat.

A bundát kisütöm magában, vagy zöldséget forgatok bele (főleg karfiolt), és azt a mázba. Nem ugyanaz, de elég hasonló. Nekem pl egyik kedvencem volt a szezámos csirke, és ezzel a verzióval megoldottam minden hiányérzet nélkül.

2021. jan. 13. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!