Vegák miket esztek ebédre?
Nem vagyok vega, de hetente minimum kétszer húsmentes kaját főzök. Rengeteg lehetőség van az unalmas rántott zöldség vagy rántott sajt opciókon kívül.
Tegnap pl. tojásos sült rizst csináltam abból, ami volt otthon (sárgarépa, brokkoli, zöldbab, cukorborsó, pak choi káposzta, fokhagyma, gyömbér, chili, szójaszósz, halszósz, szezámolaj). De a sült rizst ezerféleképpen el lehet készíteni és azt teszel bele ami jólesik. Egg fried rice néven millió receptet találsz angolul. Ha rizs helyett inkább ázsiai tésztát ennél (fried noodles), azzal is nagyon finom.
Sokszor szoktam legyel túrós-krumplis pirogot (pierogi) csinálni, salátával, ebben sincs hús és laktató, finom kaja.
Lasagnat csinálhatsz hús helyett spenót-cukkini-gomba töltelékkel, tejszínes szósszal, én feta sajtot is morzsolok a töltelékbe, isteni.
Zöldségfasírtot is csinálhatsz (nekünk a brokkolis quinoás a kedvenc) és ezerféleképpen variálhatod.
Rizottóból is csinálhatsz millió félét, ahhoz sem kell hús, ha zöldség alaplével készíted, de tésztához is ízlés szerint variálhatod a zöldségeket paradicsomos szószban.
Ez csak pár példa, ezek nálunk gyakoriak, de nagyon sok opció van, szóval nézz körbe youtube-on :)
Íme a jövő hétre rendelt ebédeim:
Hétfő: fokhagymakrémleves - sült zöldségek curry szószban, rizs
Kedd: fahéjas málnakrémleves - zöldborsós szejtáncsíkok tésztával
Szerda: vöröslencseleves - rántott karfiol
Csütörtök: édesburgyonakrémleves - sóskafőzelék, krumpli, főtt tojás
Péntek: paradicsomleves - csicseriborsó cukkinivel, kukoricával
Remélem, segíthettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!