Nektek mi számít egy adagnak? Mennyit esztek reggelire/ebédre/vacsorára?
Én tömegetnövelek, tehát nálam a napi fejadag rizsben 400g, húsból 300g, ha jobban ráérek akkor némi zöldséget is lenyomok 4-5 retket, fél fej salátát stb. Éjszakára 150g túrót szoktam enni, reggelire zab phelyhet proteinnel.
23 éves srác.
Én grammra pontosan nem tudom megmondani, én 25 vagyok, srác inkább szálkásabb testalkattal.
Egy átlagos nap:
-reggeli: 2 tükörtojás, paprika vagy paradicsom mellé és egy zsemle
-ebéd: egy tányér kb. 3-4 dl. húsleves + egy tányér csirkepaprikás ( egy rendes mélytányér mondjuk 1 comb, alsó, felső, nokedlivel tejföllel, plusz természetesen uborkasalátával )
-általában uzsonnázom: ez gyümölcs, mondjuk banán, alma stb. plusz egy joghurt vagy puding, tejberizs...
-nassolások: csokoládé, cukorka, mogyoró meg ilyesmi
-vacsora: ha az ebédből maradt, akkor az, ha nem akkor mondjuk valamilyen szendvics, melegszendvics.
Meg még megiszok 2 liter cukros szűrt rostos almalevet, meg 1 liter ásványvizet!
Minden étkezéskor előre meghatározott szénhidrátmennyiséget fogyasztok. Tehát, hogy mi számít nálam egy adagnak, az attól is függ, hogy mi a kaja.
Pl. krumplis ételből csak egy tányérral szoktam, levesek, főzelékek két tányérral is beleférnek. Amiből nagyon keveset (ízlésemhez mérten) lehet enni, az a tésztafélék. Reggelire két szelet kenyér, bőven jól is lakat. Ha süteményt sütök, akkor azt direkt úgy szoktam szeletelni, hogy 1-2 szelet pont egy étkezésnyi legyen.
Jelenleg úgy eszem, hogy egészen jó közelítéssel meg tudom mondani.
Egy étkezés kb. 1600 kcal, 30g ch, 70g fehérje, 130g zsír.
No, egy 8 tojásos rántotta 4 deka zsíron, zöldségekkel már megadja az alaphangot, amellé még eszik valamit az ember és rendben van.
Ez persze nem normál adag. Én fogyózom s egyszer eszem egy nap, több okból. Nagyon kényelmes, kellemes és ha nem is olyan alaposan, de azért már jóllakom ennyivel :)
Amikor többször ettem egy nap (s kicsit máshogy), akkor 300 és 1200 kcal között volt egy tipikus étkezésem, néha volt azért több is. Különösebb rendszer nem volt benne.
A párom 800 kcal alatt nem tud enni, éhes marad. Inkább fölötte mozog (1500 még nem kihívás számára), ilyenből van neki 3 egy nap. Ő súlyt tart.
Főtt rizs (nyersen mérve mondjuk 15 deka) valamivel (sült zöldség, 3 tojásos rántotta). Vagy 15 deka zabpehely, 5 deka mazsolával, fahéjjal és egy nagy almával. Vagy egy kicsit több :)
Egyikünk sem valami nagydarab s van némi mozgás az életünkben, semmi extra, bár ő fizikai munkát végez, de csak könnyűt, jobbára áll és szerel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!