Mi/ki motivált arra, hogy vegán legyél?
Majdnem 28 éve voltam vegetárius, amikor úgy döntöttem, hogy többé nem eszek tejterméket/tojást. Az utolsó években amúgy sem ettem már valami sokat belőlük, nem volt valami bődületesen nehéz "lejönni" róluk (bár állítólag a sajtnak a finomított cukorhoz hasonlóan igen erős függőséget okozó hatása van, nálam ez nem jelentkezett).
Volt abban az időben egy vegán munkatársam is, de nem ez motivált elsősorban, meg amit ő csinál, az részben elég szélsőséges is, semmi olaj és TÉNÉ.
Ettől eltekintve én is TÉNÉ vagyok, csak nem viszem túlzásba az elveket, néha pl. fehér lisztből készült termékeket eszek.
A vegán alapelveket már vagy 25 éve ismerem, de csak közel 2 éve ért meg bennem az elhatározás, hogy immáron egy következő szintre lépjek, nem Youtube videók vagy a vegán propaganda hatására. Egyszerűen úgy éreztem, hogy már nincs értelme tovább enni a tejterméket/tojást, és az utolsó 15 évben így is nagyon sok vegán napot tartottam, amikor csak növényit fogyasztottam, tehát az átállás meg sem kottyant igazán...
Úgy látom, akik itt húsevöként válaszoltak, nem képesek a szövegértelmezésre! (Kérdés: a húsevés okozza az agressziót és az értelmezési nehézségeket???)
A kérdés VEGÁNOKNAK szól, nem azoknak, akiknek fogalmuk sincs attól, mit jelent, de feltétlen veszekedni akarnak.
"milyen példa alapján válik vegánná? Ki, vagy mi motivált téged?..."
Miert kell példa? Szeretem vagy nem, nem a masok utanzasa miatt fogom eldonteni.
Ketto!.."motivalt" - miert kell motivacio? Szeretem vagy nem - ennyi!
4eske nagyon mashol jarsz,gyere vissza a foldre. Itt csak te akarsz veszekedni.
Ha a husevok nem valaszolhatnak, akkor kirekeszto a kerdes es az a mai vilagban nem tul piszi :)
Szoval semmi nem vett ra a vegansagra ... eppen ezert en mindent megeszek ami eheto.
Engem meg ugy neveltek, hogy ne turkaljak az etelben, az etel nem jatek ... Etiopiaban eheznek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!