Vegán "bajor" (kolbászra hasonlító szója-búzafehérje alapú készítmény) felvonás után meddig áll el?
"Le leszek pontozva, akkor is leírom, én a tofut lejárat után is számtalanszor megsütöttem, és megettem, semmi bajom nem lett tőle."
Akkor a hülyék fognak lepontozni, mivel:
a szója tisztán növényi és még a lejárati idő után sincsen semmi baja úgy 1 hétig, felbontás után is lehet min. 1,5 hétig tárolni a hűtőben (mindkettő saját tapasztalat is), dacára annak, hogy erjesztett termék a tofu.
A titka ui. pont a tisztán növényi mivoltában van.
Állati termékeknél (hús, sajt, tejtermék) hányszor tapasztaltuk már, hogy akár még a lejárati idő előtt is tönkrementek, megerjedtek, megrohadtak stb., és csakis azért, mert az állati bomlástermékek tovább bomlottak bennük vagy a tejsav megbuggyant bennük...
A növényi termékeknél csak akkor veszélyes ez a folyamat, hogyha egy adott ponton túlra változik a termék pH-ja. Sokkal kisebb az esélye ennek, mint az említett állami termékeknél.
Akik lepontoztak, gondolom ez nem tetszett nekik:
"Állati termékeknél (hús, sajt, tejtermék) hányszor tapasztaltuk már, hogy akár még a lejárati idő előtt is tönkrementek, megerjedtek, megrohadtak stb., és csakis azért, mert az állati bomlástermékek tovább bomlottak bennük vagy a tejsav megbuggyant bennük..."
Márpedig ezek tények, a hús élelmiszeripari formájában egy bomlásnak indult termék, amit ideig-óráig lehet frissen tartani.
A tejtermékek pedig pasztőrözve szintén érdekes változáson mennek keresztül és így sem állnak el sokáig.
A növényi késztermékek közül sok pedig nagyon hosszú ideig eláll a hűtőben, még felbontás után is. A legjobb példa erre a szójaszósz...
Ezek nem tartalmaznak olyan gyorsan romló összetevőket, mint a hús és az állati tej.
"Állati termékeknél (hús, sajt, tejtermék) hányszor tapasztaltuk már, hogy akár még a lejárati idő előtt is tönkrementek, megerjedtek, megrohadtak stb., és csakis azért, mert az állati bomlástermékek tovább bomlottak bennük vagy a tejsav megbuggyant bennük..."
EZ AZ, ami nem igaz, nálunk soha nem romlott meg egyetlen állati termék sem a lejárati idö elött, kivéve, ha megsérült a csomagolás, de akkor is csak ritkán.
"A növényi késztermékek közül sok pedig nagyon hosszú ideig eláll a hűtőben, még felbontás után is. A legjobb példa erre a szójaszósz."
Emellett a növényi termékek semmivel sem kevésbé romlékonyak, a bontott csomagok éppen olyan könnyen megromlanak, csak általában inkabb penészednek, gombásodnak, kevesebb esetben probléma a fehérjék bomlása - mivel egyszerüen kevésbé jellenzö a magas fehérjtartalom.
A szójaszósz meg nem azert nem romlik meg, mert növényi, hanem mert annyi só van benne, hogy semmiféle baktérium vagy gomba nem tud meglenni benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!