Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegán "bajor" (kolbászra...

Vegán "bajor" (kolbászra hasonlító szója-búzafehérje alapú készítmény) felvonás után meddig áll el?

Figyelt kérdés
Hűtőben volt, még 23-án este kibontott a csomagot de csak 1-et főztem meg a 4-es csomagból. Ma este még még tudom sütni a maradékot, vagy már ne? Annyi van a csomagolason hogy tárolás hűtőben, felbontas utánra nincs írva semmi.

2020. dec. 26. 18:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
33%
De nézd meg a vegán szójavirsli összetételét is - a benne lévö adalékokkal, tartósítószerekkel együtt.
2020. dec. 30. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem több benne a tartósító, mint a húsosban. Mégis tovább áll el, ezt mondom.
2020. dec. 30. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Pl. a Biopont (legolcsóbb termék a kategóriájában) szójavirslijében semmiféle (!!!) tartósítószer vagy "adalék" nincs.


Amit adaléknak nézhettél, az szükséges ahhoz, hogy virsli formája legyen, de az sem E-szám, pláne nem mesterséges anyag.


6-os + 8-as válaszadó vagyok

2021. jan. 1. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Köszi, lehet, hogy igazad van
2021. jan. 1. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

"Emellett a növényi termékek semmivel sem kevésbé romlékonyak, a bontott csomagok éppen olyan könnyen megromlanak, csak általában inkabb penészednek, gombásodnak, kevesebb esetben probléma a fehérjék bomlása"


Ez idáig csak félig igaz.


"mivel egyszerüen kevésbé jellenzö a magas fehérjetartalom."


Csakhogy a húsban vagy a sajtban sem a fehérje romlik meg, hanem a hús az idő múlásával egyre romló konzisztenciájú termék (kb. ahogy az emberi test is a halál után felbomlás útjára lép, az állat teste/húsa is pontosan ezt teszi), a tejtermékeknél pedig a pasztőrözés változtatja meg a fehérjeszerkezetet, de ez nem csak erre hat ki.


Nagyon sokféle tisztán növényi feldolgozott élemiszert tároltam különféle hosszú ideig, felbontás után hűtőben (spajzban nem, mert az nincsen, de 12-14 fokon biztosan rosszabb volna a romlási arány).

Igen kis mértékben fordult elő, szójaszósznál és thai currypasztánál felbontás után akár 1,5 évig is még fogyasztható volt.

2021. jan. 1. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!