Vegán "bajor" (kolbászra hasonlító szója-búzafehérje alapú készítmény) felvonás után meddig áll el?
Pl. a Biopont (legolcsóbb termék a kategóriájában) szójavirslijében semmiféle (!!!) tartósítószer vagy "adalék" nincs.
Amit adaléknak nézhettél, az szükséges ahhoz, hogy virsli formája legyen, de az sem E-szám, pláne nem mesterséges anyag.
6-os + 8-as válaszadó vagyok
"Emellett a növényi termékek semmivel sem kevésbé romlékonyak, a bontott csomagok éppen olyan könnyen megromlanak, csak általában inkabb penészednek, gombásodnak, kevesebb esetben probléma a fehérjék bomlása"
Ez idáig csak félig igaz.
"mivel egyszerüen kevésbé jellenzö a magas fehérjetartalom."
Csakhogy a húsban vagy a sajtban sem a fehérje romlik meg, hanem a hús az idő múlásával egyre romló konzisztenciájú termék (kb. ahogy az emberi test is a halál után felbomlás útjára lép, az állat teste/húsa is pontosan ezt teszi), a tejtermékeknél pedig a pasztőrözés változtatja meg a fehérjeszerkezetet, de ez nem csak erre hat ki.
Nagyon sokféle tisztán növényi feldolgozott élemiszert tároltam különféle hosszú ideig, felbontás után hűtőben (spajzban nem, mert az nincsen, de 12-14 fokon biztosan rosszabb volna a romlási arány).
Igen kis mértékben fordult elő, szójaszósznál és thai currypasztánál felbontás után akár 1,5 évig is még fogyasztható volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!