Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok, hogyan étkeztek egy...

Vegánok, hogyan étkeztek egy hotelben?

Figyelt kérdés
2020. dec. 28. 16:21
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
84%

7 éve Debrecenben voltam, céges továbbképzésen és egy 4 csillagos hotelben szálltunk meg, a budapesti csoport.

A reggeliben már akkor volt gyümölcs, zabkása, gyümölcslé és szójatej is... tehát vegánként is ehettél elég sok mindent.

Nyilván valami 2-3 csillagos vacak szállodában nem ez a helyzet még ma sem, de ott max. a teát iszod meg, ha csak fehér kenyér és felvágott van sajttal reggelire. Egyéb étkezések felejtősek ilyen helyen, hiszen biztosan nem létezők vagy igen kevés számúak a vegán opciók.

Külföldön sokkal jobb a szituáció, bár még 2015 táján is sok görög-spanyol hotelben állítólag elég szerény volt a vegán opció (kenyér margarinnal vagy olajban sült krumpli), az elmúlt évekre nagyon sokat javult a helyzet.

2020. dec. 28. 22:10
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Kellemetlen téma ez. Ritkán eszem szállodában, de néha előfordul. Az, hogy "meg tudják oldani", az engem nem vigasztal. Nem azért megyek el egy wellness szállodába, hogy túléljem azt a pár napot, hanem mert akkor jól akarom magam érezni, többek között azzal is, hogy finomakat eszem. Sz .r vegán kaját akárki tud csinálni. Akkor inkább egy szendvicset csinálok, az legalább nekem ízlik is. A reggeli amúgy könnyen megoldható. A svédasztalon szokott lenni mindenféle zöldség, kenyér, néha sült gomba, ha nagy szerencsém van. Ehhez már csak egy kis humusz kell (azt mindig viszek magammal) és már kész is a finom reggeli. Az ebéd, vacsora kényesebb dolog. Volt már rá példa, hogy megkérdeztük a szakácsot, hogy lesz e valamilyen vegán étel vacsorára, és rögtön sorolta, hogy mik lesznek, és tényleg finomak is voltak, ez nagyon ritka. Általában inkább visszakérdez, hogy "rántott sajt jó lesz?", és mikor mondom, hogy nem, és elkezdi húzni a száját, hogy "hát esetleg grillezett zöldségeket rizzsel..." és akkor mondom rá, hogy hát jó, még meglátjuk, szólunk majd... meg a f .szom fog még egyszer ilyen sz .rt enni, akkor inkább szendvics vacsorára is... ki lehetne engem kergetni a világból a grill zöldségekkel... Szóval valóban gyakran nehéz dolog vegánként szállodában finomat enni. Valami vegánt enni nem nagy dolog, csak finomat enni nem egyszerű. Mondjuk volt már olyan, hogy Tass-on pár éve bementünk egy kis eldugott vendéglőbe, és ott akkor még csak nem is hallottak arról, hogy mi az a vegán kaja, de olyan finom gombapörköltet csináltak nekem tej nélkül, hogy alig hittem el :D Ha ügyes a szakács, és akar is jót főzni, akkor jól sükhet el a dolog. Ha nem érdekli, akkor nincs sok esély. Most jut eszembe, hogy egyszer voltunk Szarvason egy hétvégét, ahol a szállodában kb. átlagosan sz .r kaják voltak, de egyik este sétáltunk egyet a városban, és beültünk egy pizzériába, kértünk pizzát, és mondom a pincér csajnak, hogy sajtot nem kérek, és kérdi, hogy miért? Hát mondom vegán vagyok, nem eszem tejterméket... erre ő, "Vegán sajtot ne tegyünk rá?" Mondom mi??????? B .sszus, iszonyat finom volt az a pizza!! Szóval ha nincs is sok remény, néha alkaulhatnak jól a dolgok :)
2021. jan. 4. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!