Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegán szülők, ti szoptattátoka...

Vegán szülők, ti szoptattátoka gyereketek? Vagy adtatok neki állati eredetű ételt?

Figyelt kérdés

Felvetődött bennem a kerdes, hogy az anyatej vegánnak számít e?

A gyereknek sose adtatok valaha állati eredetű ételt, vagy majd eldönti ő? Ez hogyan működik?

2020. nov. 25. 23:10
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
28%
10 Sokszor úgy tűnik, maguk a vegánok sem tudják mi a vegánság definíciója, mert nem tudják logikailag alátámasztani az éppen aktuális narratívájukat.
2020. nov. 26. 08:12
 12/46 anonim ***** válasza:
19%

Az itteni vegánok válaszai jól példázzák, hogy miért is utálják őket annyira :D

Kár, hogy a Ludlipu válasza törölve lett, az legalább szellemes volt :)

2020. nov. 26. 08:26
 13/46 anonim ***** válasza:
77%

"Na, ezt mondom. Holott alapvetően ami állati eredetű, az nem vegán. Igen, a tej nem vegán, mindegy kinek a teje."

Tévedés! Nem attól vegán valami, mert az nem állati eredetű. A veganizmus nem az állati eredetű dolgok elítélése, csak azért, mert azok állati eredetűek.

"De kérdezem én, ha ez a vegánság definíciója, akkor miért nem esznek a vegánok tojást? Holott semmi kár nem ér egy tyúkot, ha felszeded az elpotyogtatott tojásait. Nincs ezáltal kihasználva a tyúk."

Ez sem kőbe vésett szabály, hogy semmilyen körülmények közt nem ehetsz tojást, ha vegán vagy.

A tojással az a (fő) baj, hogy az esetek 99%-ban élő fiú csibék bedarálását támogatsz általa:

https://www.youtube.com/watch?v=9fFjB57h60o

https://www.youtube.com/watch?v=BQ5qAfyUuWE

2020. nov. 26. 09:11
 14/46 anonim ***** válasza:
82%
14 Ha otthon tartasz 2-3 tojótyúkot, azzal nem ártasz nekik. Viszont nem láttam még egy tojást fogyasztó vegánt sem, sőt, úgy tűnik ki is közösítené őket a vegán közösség. Egy vegánt sem hallottam még azzal érvelni, hogy fogyasszanak tojást, csak azt nézzék meg honnan veszik. Inkább nem esznek tojást és/vagy mű tojáshelyettesítőket használnak, holott ezek szerint a háztáji tojás vegán, ezt mégsem mondják soha.
2020. nov. 26. 09:22
 15/46 anonim ***** válasza:
70%
14 Még azt szeretném kérdezni, hogy ha otthon felszedem a tojást és abból csinálok valami ételt, akkor mondhatom, hogy ez vegán étel? Megenné egy vegán?
2020. nov. 26. 09:25
 16/46 anonim ***** válasza:
9%
Elsözör is nincs olyan, hogy "vegán közösség", ebböl következöen nem közösíthetnek ki senkit!
2020. nov. 26. 09:26
 17/46 anonim ***** válasza:
47%
Ez tényleg kemény, és kegyetlenség. Mi az elv abban az esetben, amikor otthon nevelsz tyúkokat a tojásukért? Mivel olyankor ugyebár ez nem történik meg.
2020. nov. 26. 09:28
 18/46 anonim ***** válasza:
13%
Elárulom, hogy még vélelten sem vagyok vegán, csak egyszerüen utánanéztem, mit is jelent ez a fogalom, ellentétben azokkkal, akik csak kötözködnek, a vegánokat eítélik, pedig azt sem tudják, miröl van szó a témában!
2020. nov. 26. 09:28
 19/46 anonim ***** válasza:
77%

17 19 Érdekes, hogy sok olyat mondasz a vegánokról nem vegánként mert te "utánanéztél", amivel a vegánok jórésze nem ért egyet a gyakorlatban.

De már elegem van ebből, hogy nem lehet egy témát megvitatni, mert egyből rásütik az emberre, hogy ő mocskolódik. Nyilván ez könnyebb,meg ész nélkül bólogatni minden logikát nélkülöző baromságra, csak hogy ne titulájanak "szemétnek".

2020. nov. 26. 09:34
 20/46 anonim ***** válasza:
91%

A vegánság alapvetően nem étrend, hanem állatvédelmi mozgalom. Nem azért ítélik el az állati eredetű ételek fogyasztását, mert állattól származik, hanem mert ezeket csak olyan módon lehet előállítani, ami az állatnak rossz. A legtöbb élelmiszer ipari körülmények közül származik, ahol embertelenül tartják az állatokat. Nem ez volt a kérdés, úgyhogy nem részletezem. Nem ehet mindenki háztájit, hiszen ahhoz túl sokan vagyunk. Ráadásul a háztáji tojás is azzal jár, hogy a csirkéket nemek szerint szelektálják, a kakasokat csibe korukban elpusztítják, de a tyúkokat sem éri meg tovább tartani, ha már nem tojnak. Ez a baja a vegánoknak vele, nem az, hogy a tojás a csirkéből jön.

Az anyatej viszont nem jár semmilyen állathasználattal. Ha az anyuka tud és szeretne szoptatni, azzal senkinek nem okoz szenvedést, tehát miért ne tenné?

A vegánok sem mind egyformán nevelik a gyerekeiket. Teljes értékű növényi étrenden felnevelni egy gyereket nem egyszerű, és gyerek függő is, pl. hogy mennyire finnyás, mit hajlandó megenni. Van, akinek ez nem fér bele az idejébe. Olyan is van, ahol az egyik szülő vegán csak, és a gyerek otthon mindkét féle ételből eszik, és olyan is van, ahol a szülő az iskolába, óvodába is külön vegán ételt csomagol a gyereknek. Nincs egyértelmű szabály.

Én nem vagyok vegán, de kevés kivétellel növényi étrendet folytatok. A gyerekemnek is azokat az ételeket fogom adni, amiket én eszek. Később, ha társaságba kerül és megkóstolja a húst, majd eldönti, hogy ízlik-e neki, és szeretné-e enni.

2020. nov. 26. 09:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!