Nem irritáló az IKEA agresszív és megtévesztő reklámpolitikája, a vega húsgolyóival?
Egyrészt megtévesztő, azt sugalja, hogy a növényi golyócskáknak, és magának a vega étrendnek kisebb az ökolábnyoma.
Ezt semmilyen hiteles statisztika nem támasztja alá.
Másrészről túlzóan sokszor dobja fel a youtube.
30-as no igen, ezért írtam, hogy én ettől a felfogástól független igyekszem pl nem csomagolásosat venni, zacskót nem kérek, kozmetikumokat szintén műanyagmentesen oldom meg, csak sokkal effektívebb lehetne az egész, ha a nagytól indulna a kicsik felé.
Mert amíg tudnak adni zacskót, addig mindig lesz valaki aki kéri. (És ezt most értsük mindenre)
Én ugyan nem láttam ezt a bizonyos reklámot, csak plakát formájában, mert azt nem szűri ki az adblocker. :D
Viszont azt hittem, hogy az már egy kb. "kék az ég" szintű közhely, hogy a hústermelésnek orbitálisan nagyobb az ökológiai lábnyoma. Vagyis az IKEA semmi mást nem mondott, minthogy kék az ég. És ez nem 3. világ, meg ilyen önátverések, hanem ITT, a nyugati társadalmakban brutálisan nagy a hústermelés környezetterhelése. Mert egyszerűen az van, hogy húst előállítani csak - a növénytermesztéshez képest - jóval gazdaságtalanabb módokon lehet. Az állat eszik és a bezabált cucc töredékéből gyarapodik a súlya. Sajnálom, ha szerinted megtévesztés egy tudományosan bizonyított, millió statisztikai adattal alátámasztott tény.
Egyébként én kíváncsiságból megkóstoltam a kérdéses golyót és nagyon durván hasonlít egy tényleges hústermékhez. Mondom ezt úgy, hogy ismerem kb. az összes eddigi húsalternatívát (szójakészítmények). Óriási különbség van mind állagban, mind ízben: tényleg finom a termék, és ízre, állagra is megvan az illúzió, hogy húskészítményt eszel.
Ami miatt én mégsem fogom rendszeresen vásárolni, az az, hogy Svédországban készül. Aminek szintén nagy az ökológiai lábnyoma! Ráadásul csak 30 golyóbis van egy nejlonzacskóban: a szeméttermelést se szívesen támogatom. Továbbra is odafigyelek arra, hogy élelmiszereim többségét abban a régióban termeljék meg, ahol élek.
Az IKEA sznob bolt? Ez valami vicc? :D
A "sznobok" inkább kiröhögik hogy gagyi, olcsó, alacsony minőségű...
(Én szeretem mondjuk, szerintem nincs baj vele.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!