Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Nem irritáló az IKEA agresszív...

Nem irritáló az IKEA agresszív és megtévesztő reklámpolitikája, a vega húsgolyóival?

Figyelt kérdés

Egyrészt megtévesztő, azt sugalja, hogy a növényi golyócskáknak, és magának a vega étrendnek kisebb az ökolábnyoma.

Ezt semmilyen hiteles statisztika nem támasztja alá.

Másrészről túlzóan sokszor dobja fel a youtube.

2020. aug. 31. 11:31
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:

„Mert ugyanazon a bolygón élünk, a klímaváltozás, környezetkárosítás mindenkire hatni fog.”

De a piacnak nincs átfedése.

Attól hogy a harmadik világ országainak, hústelepei korszerűtlenek, még erurópában nem azok, és az európai hús piac lát el minket hússal, ami megfelel az eus előírásoknak.

Vegának lenni jobb, mert egy tőlünk elszigetelt piac rossz, amire nincs is kihatásunk?

Ez nonszensz.

2020. aug. 31. 17:37
 22/41 anonim ***** válasza:
89%
2020-ban aki reklamblokkolo nélkül netezik az így járt.
2020. szept. 1. 06:19
 23/41 anonim ***** válasza:
18%

Utálom az ilyen bűntudatkeltő reklámokat.

Szerintem az ökológiai terhelésért mind a nagyvállalatok felelősek, kis emberként, csak kis változást érhetünk el. Persze ennek ellenére én is igyekszem, csak bosszantó, hogy hiába gyűjtöd szelektíven a hulladékot, ha a tengerbe önteni jobban megéri majd a cégnek, vagy minek viszel magaddal szatyrot, ha még egy egyszerű toll is millió műanyaggal van becsomagolva? Persze olyan terméket kell keresni... De nem mindenki él ilyen hiper-szuper boltok közelében, amik aztán tényleg környezetbarát csomagolást alkalmaznak.

Szóval, igen tudom, hogy a növényi alapú kajáknak kisebb az ökológiai lábnyoma (bár a legtöbb tele van nyomva pálmaolajjal, nagyon környezetvédő ami az esőerdőket illeti), de nem fogom azt választani, hogy hősnek érezzem magam.

Te mint vásárló, zsarolva érzed magad, hogy vedd meg a zöld húsgolyót, dd közben a nagyvállalat tovább értékesíti ugyanúgy az igazi húsgolyókat. Hol itt a logika?

Akkor nem lenne ilyen idegesítő a reklám, ha mondjuk csak növényi alapú kajákat árulnának (pl egy mindennapos húsevőt ezzel be lehetne vonzani a "ne egyél mindennap húst" erdőbe) és a reklám nem rám rakná a nyomást, hanem pozitívabban csalogatna... Pl.:

"Csökkentettünk az ökológiai lábnyomunkon"

Vagy valami sokkal barátibb szöveg, ahol nem azt súlykolják beléd, hogy te emberi hulladék vagy, ha nem vagy minimum vega.

Túlságosan végletekben gondolkoznak az emberek. Vegán kajának is lehet nagy ökonyoma, és egy falusi tyúkhúslevesnek is lehet kicsi a lábnyoma.

2020. szept. 1. 09:21
 24/41 anonim ***** válasza:
12%
Teljesen jól összefoglalta az utolsó válaszoló.
2020. szept. 1. 09:29
 25/41 anonim ***** válasza:
46%

"a nagyvállalatok felelősek, kis emberként, csak kis változást érhetünk el"

"te mint vásárló, zsarolva érzed magad, hogy vedd meg a zöld húsgolyót, dd közben a nagyvállalat tovább értékesíti ugyanúgy az igazi húsgolyókat."

A nagyvállalatok azt gyártják, amire kereset van, hiszen profitot szeretnének. A vásárlók a pénzükkel tudnak voksolni. Ha nagyobb igény lenne környezetbarát termékekre, több nagyvállalat foglalkozna ezekkel.

"nem mindenki él ilyen hiper-szuper boltok közelében"

Legtöbb dolog rendelhető a neten, én se élek "zero waste" bolt közelében, de tudtam vásárolni ilyen helyről ha akartam. Plusz a legtöbb dologhoz nem is feltétlenül kell külön vásárolni valamit.

A példáidra: kulacs már bárhol kapható, nem kell pet palack. A legtöbb papír-írószer boltban, de sok hiperben is vannak tollak csak úgy, "pucéran" kirakva. Stb.

"a legtöbb tele van nyomva pálmaolajjal, nagyon környezetvédő ami az esőerdőket illeti"

Ami azt illeti, egy FENNTARTHATÓ forrásból származó pálmaolaj környezetbarátabb, mint sok más növényi olaj. Persze ehhez oda kell figyelni.

"nem azt súlykolják beléd, hogy te emberi hulladék vagy, ha nem vagy minimum vega."

Én ezt abszolút nem éreztem az IKEA hirdetésében.

Továbbra is azt mondom, akit zavar ez vagy bármelyik másik hirdetés, használjon adblockert, és egyből nincs probléma. Fura nekem, hogy 2020-ban még mindig téma az internetes reklám.. :D

2020. szept. 1. 09:31
 26/41 anonim ***** válasza:
100%

De ha azt vesszük ez visszafelé is működik. Tehát ha az üzletek az adott terméket környezet barátabb csomagolásba tennék, akkor nem kellene nekem, átlag parasztnak a neten keresgélnem. Vagy random bözsi néni sem fog neten keresgélni, hanem megveszi a legközelebbi boltban.

Tehát oké, hogy egyénenként is tehetünk valamit. De ha vállalatok tennének, akkor már előrébb lennénk, mert a random paraszt is megveszi a környezet barátabb cuccot, mert épp az elérhető.

És ami a legjobban irritál, hogy próbálkoznak a nagy vállalatok is környezet kímélőek lenni. És hatalmas betűkkel hirdetik is a dolgaikat. De min sporolják ki a műanyagot? A szívószálon.Mert a papir szívószál az fenszi, igy jelképezed, hogy véded a bolygót.

Ezer meg ezer dolog van, amit gyakrabban veszünk, nagyobb mint egy szivoszál, de az nem probléma ha műanyag. De a szívószál az legyen papírból, nem baj ha szétolvad az italban.

Vagy miért kell a fémdörzsit egyenként becsomagolni, ha már alapból is be van csomagolva az egész?

Miért kell annyi apró műanyag kacatot gyártani, amit kb senki nem használ ( pl mini játék figurák amit a gyereknek sem lehet adni, mert lenyeli, és ezeket nem vásárolom, hanem hozzám vágják boltokban, pontok után kapok vagy franc tudjs)

És

2020. szept. 1. 09:48
 27/41 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket én sem értem, és reménykedek hogy egyre kevesebben veszik az ilyen vackokat, akkor talán végre felhagynak vele. :(

2020. szept. 1. 09:55
 28/41 anonim ***** válasza:
93%
Pl sajnos a pasimnak is van egy nagyon rossz szokása. Mindenféle konyhai műanyag cuccott megvesz, mert olcsó, és biztos örülök majd neki. Tényleg tök kedves, de minden konyhai cuccom meg van. De a drága megvette kétszer is ugyanazt a műanyag saláta kiszedő készletet, mert csak pár száz ft, annyiért kár ott hagyni 😂 tudom, hogy ez úgymond az ember hibája, hogy minden sz@rt összevesz, de ha ezeket nem árulnák,nem vennénk meg, és fel sem tűnne a hiánya
2020. szept. 1. 10:04
 29/41 anonim ***** válasza:
100%

25-ös a kereslet-kínálat tökre két oldalú dolog. Pl csak azt tudsz venni, amit árulnak.

Na nem vagyok gazdasági szakember, ne ezen rágódjon, csak ez két élű dolog, ne gondoljuk azt, hogy fogyasztóként mi irányítjuk a gazdaságot...

És igen, részint igazad van, de miért menjek el külön a kisboltokba, ha a tescoban minden egy helyen meg van?? Szóval ezzel van a probléma, hogy fogyasztói részről kevés az igyekezet.

Ja és engem a netes hirdetések nem zavarnak, én eddig ezt a reklámot csak a belvárosi bérházak falán láttam, több méteres betűkkel :)

2020. szept. 1. 10:41
 30/41 anonim ***** válasza:
100%

"csak azt tudsz venni, amit árulnak"

2020-ban enyhe túlzással már mindent is árulnak. :D

Persze abban egyetértek, hogy nem csak mi irányítjuk, én támogatnám azt hogy a nagyvállalatok és a kormányok IS vegyék ki a részüket ezekből a dolgokból. De pont ez az, hogy a "kisembernek" se szabad szerintem hátradőlnie és várnia a csodát, hogy majd a jótét lélek multik egyszercsak abbahagyják a bolygó tönkretételét. :D

Hú, utcán meg aztán idejét se tudom, mikor láttam utoljára hirdetést amire emlékeznék, abszolút "kéretlen zaj" kategória nekem, nem figyelek az ilyen plakátokra.

2020. szept. 1. 13:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!