Olcsó bolti alkoholok tartalmazhatnak olyan vegyületet amitől agresszívabb és másnaposabb lesz az ember? Mint a minőségi alkoholoktól?
Istenem 1-es, hogy lehet ilyen hülyeséget írni?!
Etilalkohol mindenféle alkoholos italban van, ezért alkoholos ital... Óriási csavar a történetben, mi, ki hitte volna, hogy pont ezért ez a neve?! :)
Nincs olyan, hogy egyik vagy másik piától agresszívabb valaki. Ez városi (vagy inkább falusi) legenda, semmi alapja. Max bebeszéli magának az ember.
Másnaposabb igen, az bőven sokkal jobban lehet valaki olcsó szeméttől.
Metanol és egyéb aromás vegyületek okozhatnak erős másnaposságot.
Az agresszívitás "emberfüggő". Van, aki néhány feles után agresszív lesz, más meg elalszik.
“ Istenem 1-es, hogy lehet ilyen hülyeséget írni?!
Etilalkohol mindenféle alkoholos italban van, ezért alkoholos ital... Óriási csavar a történetben, mi, ki hitte volna, hogy pont ezért ez a neve?! :)”
Jaaa, ki hitte volna
🤦♀️
#1
Agresszív nem voltam soha részegen, de azt megfigyeltem, hogy ha vodkát iszom akkor tök hülye tudok lenni, sörtől mindig vicces kedvem lesz, bortól változó, sok függ a társaságtól, de ha szar a buli akkor attól inkább befordulok és könnyebben eszembe jutnak rossz emlékek, míg az előzőektől ilyen nem történik. Whiskeytől önmagam maradok, amilyen épp a kedvem azt erősíti fel, de tisztábban tudok gondolkodni akkor is ha már eléggé érzem, mint bármilyen más fajta piától.
Őszintén fogalmam nincs mi lehet ezeknek az oka, és ez csak a saját tapasztalatom, de így azt mondanám, hogy van különbség, nálam árkategóriától függetlenül.
A másnaposság jó minőségű piától kevésbe rossz, de a sok adalékanyag, meg kitudja mi ami az olcsó vackokban van biztos rátesz egy hatalmas lapáttal.
Leginkább bizonyos italfajtákon belül van különbség olcsó és drága közt a másnaposságkeltő potenciálban, nem pedig általánosságban az olcsó és a drága ital között.
Főleg bornál és pálinkánál tud különösen durva másnapot csinálni a rossz minőség, mert amikor egy olcsó ital gyümölcsből készül, akkor az a gyümölcs általában olyan is.
De ezekben sem a „sok adalékanyag”, hanem az erjedés természetes kongenerei súlyosbítják a másnaposságot, amik alapanyagtól, élesztőtörzstől és technológiától függően nagyon változóak.
Az ital kongener-összetétele mellett legalább annyit számít az is, hogy ki milyen kongenerekhez van hozzászokva. A whiskysek szerint a pálinkától lehet nagyon másnaposnak lenni, a pálinkások szerint meg a whiskytől :)
Az agressziót nem közvetlenül az ital váltja ki, a minőségnek pedig max. annyi köze lehet hozzá, hogy ha szarul érzed magad egy italtól, akkor könnyebben válhatsz agresszívvá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!